Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Povišice prema ocjenama: Evo što bi se sve trebalo promijeniti s plaćama državnih službenika

27.12.2017.
u 00:13

Buduće će povišice ovisiti o ocjeni rada.

Većini zaposlenih u državnoj upravi plaće će se na početku 2018. zadnji put povećati za 0,5% temeljem radnog staža iz 2017. jer se nakon 2018. ukida dodatak na staž i povišica veže uz ocjene.

Stečeni dodatak na staž ostaje pa, primjerice, službenik koji je 20 godina proveo u upravi neće izgubiti 10 posto plaće koja je proistekla iz dosadašnjeg staža, ali buduće će povišice ovisiti o ocjeni njegova rada.

Predviđa to nacrt prijedloga zakona o plaćama državnih službenika i namještenika koji bi se brzo trebao naći u saborskim klupama jer Plenkovićeva Vlada lovi korak s vremenom u ispunjenju reformskih mjera.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje!

Ne propustite i ove teme: 

Povišice prema ocjenama: Evo što bi se sve trebalo promijeniti s plaćama državnih službenika

10 godina krize i oporavka - analiza Željka Rohatinskog 

Ustroj BiH: Kongresnik Turner traži reviziju Daytona

Ranko Ostojić: Sabor treba obilježiti Bitku na Sutjesci

Policija ima sumnjivca: Dva štenca bačena rijeku Vuku spašena, treći uginuo 

DANAS DAR: FELIX KALENDAR

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
21:56 26.12.2017.

Ajde, sto ste sad napali drzavne sluzbenike. Nisam jedan od njih, ali zapamtite, nije kriv radnik kako radi, vec onaj koji ga vodi i usmjerava. Tko voli nek izvoli...

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:48 27.12.2017.

Dok si mozemo dozvoliti besposlicare iz Mobsta i zivog zida na drzavnoj sisi Hrvatska je bogata drzava . Nakaradno jest da su ti besposlicari protiv drzavnih sluzbenika, onako "drz loppova da ne primjete njih.

MA
mantheman
23:29 26.12.2017.

mi smo u nekom europskom prosjeku po br sluzbenika po br stanovnika ali je nasa ucinkovitost daleko ispod tog istog prosjeka tako da problem je jednostavan natjerat ljude da rade vise i bolje ali naravno to i nagradit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije