Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena optužnica

Zabio se u naplatne kućice: 'Nije kočio, a vozio je pod utjecajem droga i lijekova'

Nesreća na naplatnoj postaji Sveta Helena
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
15.07.2020.
u 17:56

Bez kočenja i pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom s prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h prednjim dijelom BMW-a udario u stražnji dio Škode Octavije, koje je ispred njega propisno usporavalo.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu potvrđena je optužnica protiv 35-godišnjeg Ozrena M. za izazivanje prometne nesreće s teško ozlijeđenima na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni. Optužnica ga tereti da je 11. srpnja 2019. u 12,43 u mjestu Sveta Helena upravljao BMW-om izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 u smjeru juga.

- Vozilom je upravljao pod utjecajem droga i lijekova i zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine odnosno nije stao na prometni znak "zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina" - navelo je u priopćenju Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Nesreća na naplatnoj postaji Sveta Helena
1/6

Bez kočenja i pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom s prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h prednjim dijelom BMW-a udario u stražnji dio Škode Octavije, koje je ispred njega propisno usporavalo.

Udarac je Škodu odbacio uz zanošenje te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je stajalo zbog plaćanja cestarine, nakon čega se Škoda prevrnula. Vozač i putnica iz Škode su zadobili mnogobrojne teške tjelesne ozljede zbog naleta i prevrtanja, dok je dijete zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Vozač BMW-a je neozlijeđen izašao iz auta nakon naleta, a vatrogascima je trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s malim djetetom.

Iako je odvjetništvo u optužnici zatražilo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, on je zamijenjen mjerama opreza, piše 24sata. 

Komentara 6

VL
vlatx
19:14 15.07.2020.

O moj Bože, pa ovome još nisu ni počeli suditi?! Kaj nisu bili sigurni kakve je gaće nosio pa su o tome raspravljali do sada?

CR
crocop98
19:03 15.07.2020.

10 godina stroge robije bez pomilovanja najmanje.I doživotna zabrana vožnje bilo čega jačeg od skutera 50 cc.

OB
Oblivion
18:26 15.07.2020.

A informacija kako je tim ljudima, djetetu, posljedice, odšteta, kako žive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije