Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULAGAČ U FORTENOVU

Potpuni poraz 'šeika'! I nizozemski sud odbio Alketbijevu tužbu

Foto: Borna Filic/PIXSELL/Screenshot
13.01.2023.
u 17:23

Iz Fortenove neslužbeno doznajemo da su ovime riješeni problemi koji su posljednjih mjeseci predstavljali potencijalnu ugrozu operativnog poslovanja

Saif Alketbi, misteriozni ulagač u Fortenovu, koji je pod sumnjivim okolnostima kupio vlasnički udio od ruske Sberbanke, izgubio je i posljednji spor na nizozemskom prizivnom sudu. Alketbi je tužbom pokušao poništiti odluku stavljanja njegove tvrtke SBK Art pod sankcijski režim Europske unije i tako dobiti pravo glasanja na skupštini dioničara Fortenove.

Ovime Alketbijevi udjeli u Fortenovi ostaju zamrznuti, a ujedno su potvrđene odluke skupštine dioničara, koja je prije dva dana donijela odluku o refinanciranju duga i produžila mandat upravi na još šest godina. Iz Fortenove neslužbeno doznajemo da su ovime riješeni problemi koji su posljednjih mjeseci predstavljali potencijalnu ugrozu operativnog poslovanja.

Naime, do rujna Fortenova na financijskom tržištu mora refinancirati postojeću obveznicu, što bi bilo otežano realizirati da je Alketbi ostao u vlasničkoj strukturi. Razlog je jednostavan – Alketbijeva transakcija sa Sberbankom, koju je proveo kreditom Gazprombanke, u međunarodnim se investicijskim krugovima tretira kao potencijalno kršenje sankcijskog režima.

VIDEO Hrvati osumnjičeni za trgovinu ljudima stigli pred sud u Zambiji

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar kvasac60
kvasac60
18:10 13.01.2023.

Ne damo, od Rusa je to!!!!!

Avatar Asterix
Asterix
18:22 13.01.2023.

Sada će Plenkovićeva vlada ući u vlasničku strukturu Fortenove te će Konzum spustiti cijene hrane za 30%.

Avatar southman
southman
19:20 13.01.2023.

"Šeik" je izgubio sli SB ke i dalje u Upravi Fortenove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije