Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurban­bajram

Poruka muftije Aziza ef. Hasanovića: Učinimo izbjeglicama sretnim ovaj Bajram

Muftija Hasanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
23.09.2015.
u 13:22

- Ne zadržimo za sebe ono što će pomoći drugima jer tako ćemo sačuvati i sebe i one koji su u potrebi – kaže u svojoj bajramskoj poruci muftija Hasanović.

Upućujući svoju ovogodišnju poruku za Kurban­bajram, kojega će muslimani proslaviti u petak, muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović, rekao je kako upravo ovogodišnji Bajram svim ljudima treba biti prigoda da se preispitaju koliko čine na osobnoj razini za mir u svijetu.

- Koliko činimo na polju općeg dobra kako bismo zaustavili iseljavanje tih napaćenih ljudi, iz Sirije, Iraka, Afganistana i drugih zemalja gdje svjedočimo jednom strašnom prizoru i velikoj civilizacijskoj sramoti 21. stoljeća? U tom kontekstu, ovaj Bajram zaista za sve muslimane trebao bi biti u znaku promišljanja koliko činimo za bolje sutra, koliko činimo i koliko smo se spremni žrtvovati kako bi uplakanom djetetu i protjeranoj majci i protjeranom čovjeku mogli učiniti jedan dan, jedan sat boljim, sretnijim i veselijim, jer Bajram je radost, Bajram je veselje, a na žalost, mnogi to nemaju ni gdje ni s kim podijeliti. U svakog od onih kojima je Uzvišeni Stvoritelj podario obilnu opskrbu ima dio za one koji su u potrebi. Imajmo to na umu i budimo osjećajni, ne zadržimo za sebe ono što će pomoći drugima jer tako ćemo sačuvati i sebe i one koji su u potrebi – kaže u svojoj bajramskoj poruci muftija Hasanović.

>> Muftija Hasanović: Islam ne radi ove zločine

>> Premijer Milanović i predsjednica Grabar-Kitarović čestitali Kurban-bajram

Komentara 10

Avatar diana majhen
diana majhen
13:32 23.09.2015.

vjerujem kako bi najbolje proslavili nadolazeći praznik u svojim domovima. možda da se muftija založi za to da se ti ljudi usreće na taj način?

OS
osica
13:29 23.09.2015.

O majko moja mila, a da ga organiziraju sami "mi kršćani nemamo pojma kako to izgleda, a i premijer je kršćanin unazad desetak dana".

FO
ForeignLegion1987
14:21 23.09.2015.

naravno,,ucinite ih sretnima,,,,,podijeli im oruzje,,ono sto dijelite djihadistima po bosni i sirom svijeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije