Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Policija se u Siriji obračunava i sa ženama koje demonstriraju

Dvojica opozicionara starijih od 80 godina odvedena su iz svojih domova u nepoznato
01. svibnja 2011. u 20:51 4 komentara 3 prikaza
Assadovi oponenti na ulicama
Foto: afp/pixsell

Situacija u Siriji ne smiruje se, a snage sigurnosti počele su i s uhićenjima staraca i žena koji se usuđuju dići glas protiv postupaka vojske. Iz svojih su domova u nepoznatom smjeru odvedeni 81-godišnji Hassan Azim i 85-godišnji Omar Kashah, opozicionari koji su kritizirali postupke policije, a policija se sukobila s grupom od pedesetak žena koje su na ulicama Damaska u subotu provodile tihe demonstracije. Uhićeno je 11 žena, a službena vlast prozvala ih je da su “glasnogovornice SAD-a i Izraela”. Prije nego što su ih policajci utrpali u vozilo, jedna od uhićenih žena doviknula je okupljenim promatračima: “Kada se muškarci boje, žene progovaraju!”

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • ElCapitan:

    prvi koji ovo objavljuje...BIN LADEN ubijen u Pakistanu,,,ajde vecernji ubacit u brzinu pa malo vijesti objaviti...ma treba Captain Americu slusat, ja uvijek breaking news prvi objavim

  • -obrisani-:

    Tatek je u Hami 1982 pobio oko 20 tisuća prosvjednika, ima sinek vremena da nadmaši matorog koljača

  • Pikador:

    Danas je Facebook jači od svakog oružja. Evo Amerika to dobro zakuha i kad nastane bratoubilačko klanje samo pokupi plijen od marionetski postavljenih samo novih diktatora. Kako drukčije protumačiti da baš u svim zemljama nastane isti scenarij, sa istim parolama ... prikaži još!a i pričama koje je i teško slušati kakva su pretjerivanja. Naprimjer silovanje neki dan „jadne“ Libijke pred zamislite novinarima u hotelu sa pet zvjezdica (5*). Ma i Amerikanci to mogu prodavati samo Facebook generaciji, pa su brzo stali sa tom i sličnim reality info. I t.d. Sa druge strane kako objasniti takav junački otpor uvezenim „demokracijama“, eto već 9 godina Afganistanskih boraca (koji su jedini uspješno suzbili uzgoj droge), 8 godina Iračkih nostalgičara, a sada već pola godine Libijskih lojalista, ja bih rekao samo dobrih patriota. Što je novoga dobio Tunis, Egipat, Alžir , Jemen ili Maroko. VELIKO NIŠTA. Novinari i vi bi te bili sretniji da možete stati na stranu pravde.