Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ POBUNE

Policajci u Trilju pristali na testiranje i vratili se na posao

Djelatnik policije
Miranda Cikotic/PIXSELL
19.11.2021.
u 12:30

Dvanaest policajaca koji u utorak nisu preuzeli smjenu jer nisu imali covid potvrde, jutros rade.

Kako doznaje Dalmatinski portal u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, svih 19 policajaca PGP Trilj, koji početkom tjedna zbog nedostatka covid potvrde nisu ispunili uvjet da pristupe na posao, u međuvremenu su se testirali te tako otklonili zapreku za nastavak rada u službi.

Podršku policajcima koji su prije par dana ostali ispred postaje dali su građani koji se protive covid potvrdama i sinjski gradonačelnik Miro Bulj, no 'pobuna' protiv covid potvrda u Policijskoj upravi brzo je neutralizirana.

Dvanaest policajaca koji u utorak nisu preuzeli smjenu jer nisu imali covid potvrde, jutros rade.

Probleme s testiranjem policajaca za HRT je komentirao i predsjednik Sindikata policije Hrvatske, Dubravko Jagić.

- Mi nemamo dovoljno mjesta za testiranja pogotovo za službenike u ruralnim krajevima. Moram reći da je procijepljenost ili preboljenje od COVID-a, policijskih službenika od 72-74 posto, rekao je.

Jagić naglašava kako se nedolazak na posao evidentira svima i to na način da se do četiri dana tretira kao kršenje radne obveze, a peti dan "po sili zakona" slijedi otkaz, no ističe kako vjeruje da se to neće događati "svi radnici imaju svijest i razum"

Naglašava kako se sustav nije pripremio u mjeri kojoj je trebao pripremiti.

>>> Pogledajte: Hrvatska je naručila lijek protiv korone, jedna bočica stoji 15.500 kuna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije