Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ČETIRI PAKETA

Pokušao poštom poslati 31.000 zabranjenih lijekova u Švedsku

Šverc lijekova
Foto: PU zagrebačka
1/4
22.11.2023.
u 15:41

Tijekom istrage utvrđeno je da je 37-godišnjak nabavljao i veće količine anaboličkih androgenih steroida koji se nalaze na Listi tvari zabranjenih u sportu, a koje je skrivao u unajmljenom stanu na području Remetinca.

Zagrebačka policija prijavila je 37-godišnjaka kojeg sumnjiči da je početkom studenoga, putem poštanske pošiljke, pokušao u Švedsku prošvercati paket s više od 31.000 komada zabranjenih lijekova.

Sumnja se da je 37-godišnjak, zajedno s još jednim za sada nepoznatim muškarcem, radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine originalno zapakiranih lijekova, a čiji djelatni sastojak se nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, kao i veće količine lijekova koje u RH nije odobrila Agencija za lijekove i medicinske proizvode.

Policija je izvijestila da je 37-godišnjak, 7. studenoga poslijepodne u poslovnicama pošte u Dubravi i Novom Zagrebu, predao ukupno četiri paketa s 23.340 komada lijekova iz kojih se može dobiti droga te 8570 komada lijekova zabranjenih u Hrvatskoj, a koje je trebao primiti primatelj u Švedskoj.

Tijekom istrage utvrđeno je da je 37-godišnjak nabavljao i veće količine anaboličkih androgenih steroida koji se nalaze na Listi tvari zabranjenih u sportu, a koje je skrivao u unajmljenom stanu na području Remetinca. Policija je u ponedjeljak pretražila stan 37-godišnjaka i u njemu pronašla 186 pakiranja različitih zabranjenih androgenih steroida, kao i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje zabranjenih tvari.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO Prosvjednici na granicama: Policija traktorima zapriječila prolaz do Slavonskog Šamca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije