Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinika AlphaMedic

Pokrenuta prva hrvatska 'privatna hitna': Pacijenti će imati osobnog medicinskog asistenta

Bijeli štrajk u zagrebačkim domovima zdravlja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
1/3
19.05.2024.
u 18:30

Osim hitnih intervencija, u klinici će se moći obaviti ultrazvučni pregledi, EKG, brzi laboratorijski testovi, primiti infuzije...

Prva walk-in i concierge klinika specijalizirana za pružanje brze medicinske pomoći bez najave i 24-satnu podršku osobnog medicinskog asistenta putem komunikacijskih kanala i kućnih posjeta počinje s radom u Rijeci. Klinika AlphaMedic svojevrsna je "privatna hitna", koncept koji u Hrvatskoj nismo do sada vidjeli, a specijalizirana je za akutnu i lifestyle medicinu.

Dr. Ivana Žitinić, specijalistica hitne medicine s iskustvom dugogodišnjeg rada u riječkom Zavodu za hitnu medicinu, ujedno predavačica i voditeljica obveznog kolegija Hitna stanja u medicini na studiju medicine na hrvatskom i engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, ideju za ovu vrstu klinike dobila je tijekom svog profesionalnog razvoja i brojnih edukacija u inozemstvu. Slične klinike vrlo su česte u Sjedinjenim Američkim Državama i zapadnoj Europi, kaže dr. Žitinić, a ondje su walk-in i concierge usluge standardna praksa.

– Walk-in klinika znači da pacijenti mogu doći bez prethodnog dogovora i najave te odmah dobiti potrebnu medicinsku pomoć. To je idealno za hitne situacije koje nisu životno ugrožavajuće, ali zahtijevaju brzu intervenciju. Concierge usluge podrazumijevaju osobnog medicinskog asistenta koji je dostupan 24 sata dnevno putem video poziva, telefonskih konzultacija i kućnih posjeta. Ove usluge uključuju dostavu lijekova, organizaciju daljnjeg liječenja, uzorkovanje krvi i dostavu nalaza putem modernih komunikacijskih kanala – objašnjava dr. Žitinić.

Dodaje da će se, osim hitnih medicinskih intervencija, liječenja ozljeda poput posjekotina i opeklina te šivanja rana obavljati i ultrazvučni pregledi, EKG, brzi laboratorijski testovi, ali i vitaminske infuzije za jačanje imuniteta i podizanje energije te terapije za ublažavanje simptoma bolesti. Nude i nekirurške tretmane i personalizirane medicinske usluge putem concierge servisa. Klinika posluje isključivo privatno, u prostoru površine 65 četvornih metara.

 

GALERIJA Za ova zanimanja vlada veliki interes: Preporučuje se smanjivanje upisnih mjesta
Bijeli štrajk u zagrebačkim domovima zdravlja
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije