Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrtna kazna

Pogubljen dvojac osuđen za napad na metro u Bjelorusiji

Vladislav Kovaljov
AFP/PIXSELL
17.03.2012.
u 14:31

Šefica vanjskih poslova EU-a tražila je od Lukašenka da se smrtna kazna ne izvrši

Dvojica osuđenih za postavljanje bombe u metrou u travnju 2011. godine u Minsku, Vladislav Kovaljov i Dmitri Konovalov, pogubljeni su, prenosi NYTimes.

Kovaljov je zbog eksplozije u kojoj je poginulo 15, a ozljeđeno oko 200 osoba, osuđen, zajedno sa Konovalovom na smrtnu kaznu, a za razliku od njega koji je priznao napad i nikad nije tražio pomilovanje tvrdio je da je njegovo priznanje bilo iznuđeno, izvjestio je Reuters.

Šefica vanjskih poslova EU-a Catherine Ashton tražila je od predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da pomiluje 25-godišnjaka te je tražila da Bjelorusija odustane od smrtnih kazni, no Lukašenko se oglušio na molbe. Predsjedavajući Europskog parlamenta Martin Schulz također je tražio da se Kovaljov pomiluje te tvrdi kako suđenje nije udovoljavalo međunarodnim standardima, piše telegraf.

Bjelorusija je jedina zemlja u Europi u kojoj još uvijek postoji smrtna kazna.

Komentara 8

MC
Marsijan@c
15:16 17.03.2012.

Šefica vanjskih poslova EU-a tražila je od Lukašenka da se smrtna kazna ne izvrši... Vladislav Kovaljov, pogubljen je strijeljanjem >>>> .....Bravo Bijelorusi

MC
Marsijan@c
15:20 17.03.2012.

Bjelorusija je jedina zemlja u Europi u kojoj još uvijek postoji smrtna kazna. >>> Za promisljeno ubojstvo morala bi postojati smrtna kazna svuda u svijetu. Tko to stiti ubojice ???????????????????? Cak ni Breivika nece smaknuti. Fuj.

OB
-obrisani-
14:47 17.03.2012.

Šefica vanjskih poslova EU-a Catherine Ashton tražila je od predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da pomiluje 25-godišnjaka te je tražila da Bjelorusija odustane od smrtnih kazni, no Lukašenko se oglušio na molbe. Predsjedavajući Europskog parlamenta Martin Schulz također je tražio da se Kovaljov pomiluje te tvrdi kako suđenje nije udovoljavalo međunarodnim standardima, piše telegraf. +++++++++++++++++ Koji su to međunarodni standardi ? Kad protivno međunarodnom pravu ,napadeneš suverene države,porušiš ih i opljačkaš.E to su ti međunarodni standardi na koje se pozivaju EU birokrati koje nitko nije birao na izborima, po međunarodnim i demokratskim standardima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije