Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE SU NASMIJALI REAKCIJOM

Pogledajte što je američke vojnike natjeralo na bijeg: 'Iranska revolucionarna garda razmišlja o angažiranju rakuna'

Foto: Screenshot/YouTube
1/4
04.06.2021.
u 09:06

Naizgled jednostavna 'vojna operacija' pretvorila se u velik problem.

Vojne snage Sjedinjenih Država prisutne su u brojnim dijelovima svijeta i dosad su obavile mnoge zahtjevne operacije, no čini se da im je jedan od većih problema dosad stvorio jedan rakun, koji ih je natjerao u paničan bijeg.

Američki časopis Task & Purpose, čija je svrha informirati javnost o aktivnostima vojske Sjedinjenih Država, objavio je videosnimku koja je vrlo brzo postala popularna na društvenim mrežama te je pokazala da se rješavanje naizgled jednostavnog problema može pretvoriti u pravu noćnu moru.

Video je u utorak prenesen na TikToku i u kratkom je vremenu prikupio 1,7 milijuna lajkova i nebrojene komentare.

Prikazuje skupinu američkih vojnika koji iz oklopnog borbenog vozila 'Strykera' nastoje istjerati - rakuna, koji se bježeći od vojnika skrio upravo ondje.

Naizgled jednostavna 'vojna operacija' pretvorila se u velik problem.

S obzirom na to da su rakuni prirodno agresivne životinje, na snimci se vidi kako jedan od pripadnika vojnih snaga drži bejzbol palicu u slučaju potrebe za "samoobranom". Drugi mu dovikuje: "Iza tebe!"

Dvojica najodvažnijih vojnika ušla su u vozilo, nastojeći rakuna uloviti rukama da bi ga premjestili na sigurno, no preplašena životinja natjerala ih je u bijeg, što su mnogi korisnici društvenih mreža komentirali kao odličan primjer "kontraofenzive".

"Povlačenje" vojnika izazvalo je brojne reakcije na Twitteru.

"Hoće li vojnici koji su ušli u Stryker biti nagrađeni za hrabrost?", napisao je jedan od korisnika. 

"Ovi vojnici nisu su povukli, oni su samo otišli u različitim smjerovima. To su junaci", napisao je drugi.

Neki su raspravljali o tomu je li rakun pripadnik kineskih ili ruskih obavještajnih službi.

"Iranska revolucionarna garda razmišlja o angažiranju rakuna u borbi protiv američke vojske", još je jedan duhoviti komentar na Twitteru.

Nije poznato na kojoj je lokaciji snimljen video. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije