Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Libiji

Pobunjenici pregovore uvjetuju odlaskom Gadafija i sinova

gadafi
Reuters
Autori: kh/VLM, luc/VLM
04.04.2011.
u 08:31

Libijski zamjenik ministra vanjskih poslova Abdelati Obeidi grčkom premijeru Georgeu Papandreu rekao je u nedjelju da Libija želi prekid sukoba, prenosi Reuters

Libijski pobunjenici objavili su kako svi pripadnici Gadafijeve obitelji moraju otići kako bi započeli bilo kakvi pregovori sa snagama režima, prenosi AFP.

Odgovor je to pobunjenika na najave iz režimskih redova kako će Gdafijevi sinovi preuzeti upravljanje zemljom i tranzicijske pregovore s pobunjenim snagama s istoka zemlje.

Najnovija izvješća s terena govore kako pobunjeničke snage nastoje pregrupirati redove i ponovno zauzeti grad Bregu i rafinerije nafte oko njega.

Italija je pak objavila kako će se pridružiti Francuskoj i Kataru u priznanju pobunjeničkog Tranzicijskog nacionalnog vijeća te poslati brodove da izvuku ranjene i nemoćne iz opkoljenog grada Misrate.

Ranije tijekom dana libijski zamjenik ministra vanjskih poslova Abdelati Obeidi grčkom premijeru Georgeu Papandreou rekao je u nedjelju da Libija želi prekid sukoba, prenosi Reuters. Osim s Obeidijem koji će nakon Grčke posjetiti Maltu i Tursku, grčki premijer Papandreou tijekom posljednja dva dana telefonski je razgovarao s čelnicima Libije, Katara, Turske i Velike Britanije.

- Izgleda da libijske vlasti traže rješenje. Mora doći do ozbiljnog nastojanja za mir i stabilnost u regiji - kazao je grčki ministar vanjskih poslova Dimitris Droutsas nakon premijerova razgovora s libijskim dužnosnikom.

Komentara 368

OB
-obrisani-
17:11 04.04.2011.

04.04.2011. u 17:10h Leoni je napisao/la: Ti si poznata po pametnim pitanjima na koja ja nemam odgovor.

OB
-obrisani-
18:33 04.04.2011.

Vojna tajna je preko 60 Merkava,zadnje generacije,koji su uništeni u Libanonu.

UK
Ugo Kajvez
15:13 04.04.2011.

Koliko mi se čini ovog časa gadafi dobiva bitke, zašto bi on ostišao? ...... bolje da se ovi drugi iz al kaide povuku ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije