Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Predsjedništva HDZ-a

Plenković poručio dijelu trgovaca: Još imaju vremena do petka da vrate cijene, imamo alate i nećemo oklijevati

Zagreb: Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a o obnovi i povećanju cijena
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
09.01.2023.
u 18:19

Obnova ostaje najvažniji prioritet, dobio sam bjanko potporu za kadrovske promjene koje će se dogoditi idućih dana, kazao je Plenković.

Održana je sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a. Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije.

"Razgovarali smo o članstvu Hrvatske u europodručju. Otvaranje granica prema Mađarskoj i Sloveniji sve je prošlo dobro. Mi smo kao Vlada u godinama iza nas pristupili u dobroj vjeri, pristupili smo pošteno. Nažalost kao što smo već rekli, dio gospodarskih subjekata, kažem dio, iskoristio je tu činjenicu i neopravdano je podigao cijene u okviru tzv. zaokruživanje cijena. Nema tog inputa od 31. prosinca do 2. siječnja koji je toliko narastao da bi netko rekao da je digao cijene jer im je jedan dobavljač digao cijene", kazao je premijer. 

"Vlada je davala potporu građanima i gospodarstvu i to za smanjivanje troška cijene struje, plina i naftnih derivata. I onim najvećima smo smanjivali cijenu struje. Dio aktera umjesto da napravi klik i da se ponaša u društvu koje je uređeno, ponaša se na jedan prevarantski način. Štetite vlastitim građanima, činite političku štetu. Vlada ne ide s time da unaprijed misli da je dio gospodarskih subjekata prevaranti. Donijeli smo zaključak koji ima vrlo jasnu poruku, vratite cijene prije uvođenja eura. Ako se to ne dogodi, vidim da neki huškaju da mi nemamo ideje i alata, imamo i nećemo oklijevati to napraviti već u petak", kazao je Plenković. Dobili smo potporu da Vlada što nije dobro, ispravi, dodao je. 

"Obnova ostaje najvažniji prioritet, dobio sam bjanko potporu za kadrovske promjene koje će se dogoditi idućih dana", kazao je Plenković. 

Na niz pitanja novinara o tome koje kadrovske promjene su u pitanju, Plenković je rekao da će o svemu obavijestiti na vrijeme. Na pitanje je li Ivan Paladina još ministar, kazao je da je. 

"Imam druge mjere, još imaju vremena do petka da vrate cijenu", poručio je Plenković gospodarskim subjektima na pitanje novinara koji su to alati koje će Vlada upotrijebiti. 

Ključne riječi

Komentara 51

LO
Lojzek1967
18:29 09.01.2023.

Klimavci potvrdili što SDSS traži. Sramota što je HDZ danas.

MA
mate30
18:26 09.01.2023.

Vidiš kako se može kad Pupovac naredi.

XA
xa
18:39 09.01.2023.

HDZ se treba vratiti Tuđmanovom euroskepticizmu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije