Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OSUDILI SMO INCIDENT U BOROVU SELU'

Plenković: Hrvatska policija nije Plenkovićeva ni Pupovčeva niti je vojska Milanovićeva

Plenković se obratio medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
03.05.2021.
u 18:26

To je nedopustivo, neprimjereno i osuđujemo takvo ponašanje, komentirao je premijer skandiranje u Borovu selu

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice predsjedništva HDZ-a dao je izjavu medijima.

Upitan je o neprimjerenom skandiranju u Borovu.

– To je nedopustivo, neprimjereno i osuđujemo takvo ponašanje. Što se tiče Milanovićevih izjava, one su na tragu njegovog politiziranja Hrvatske vojske, sada imputira sličnu politizaciju hrvatske policije. Hrvatska policija nije Plenkovićeva ni Pupovčeva niti je Hrvatska vojska Milanovićeva. To su važne institucije i nad njima nitko nema ovlast. One se ponašaju sukladno zakonu, a ne politici – rekao je Plenković.

Komentirao je i izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

– To je još jedna potvrda što govorim stalno. Škoro je izmišljen uoči predsjedničkih izbora ne bi li doveo Milanovića na vlast. To je bila politička izmišljotina koja je trebala pomoći lijevom kandidatu da pobijedi Kolindu Grabar Kitarović. Penava je snažno pomogao da Kolinda Grabar Kitarović ne bude predsjednica. Ne čudi me da Penava citira od riječi do riječi Milanovićeve izjave – kaže Plenković.

Osvrnuo se i na izjavu Ivana Anušića da je Miloradu Pupovcu prošao rok trajanja.

– Ta je rečenica loša i nazvao sam ga i rekao da je takva izjava loša. Nije Anušić taj koji će komentirati naše koalicijske partnere. Anušić će uvjerljivo pobijediti na izborima, ta njegova izjava ne stoji, no on je prepoznao kvalitetu i potencijal potpredsjednika vlade Borisa Miloševića – kazao je.

Upitan je i o cijepljenju.

– Cijepljenje je dobrovoljno. Svatko od nas kao odgovoran građanin ima zadaću se informirati o koristima cijepljenja i prednostima. Vlada je osigurala dovoljne doze cjepiva za sve koji se žele cijepiti. Do 30. lipnja ćemo imati 3,3 milijuna doza cjepiva – rekao je premijer.

VIDEO Pupovac održao konferenciju za medije u povodu incidenta u Borovu

Ključne riječi

Komentara 71

FI
Fileki
19:18 03.05.2021.

Anemična komunistička svinja i zmazani štakor pupavac se kao svadiju sa prištavom komunističkom svinjom

MI
Mislav28
19:17 03.05.2021.

Nisi htio Škoru za predsjednika sad imaj Milanovića, Škoro bi ga u drugom krugu pobjedio , Kitarovička nebi ni jednog od njih u drugom krugu pobjedlia.

Avatar turskicobane
turskicobane
18:50 03.05.2021.

Nadam se da će hrvatski narod otvorit oči i vas hdz bacit u povjest. Ispali ste najveći izdajnici. Nista vam nije sveto: četnički spomenici po HR. Ubice i zlikovci koji su ubijali i rušili ovu državu. Hodaju nekažnjeni,čak i rade u državnim službama?! Koja bi to ozbiljna država i stranka dozvolili ?! U Rijeci u županijskom muzeju radi čovjek iz srbije,naša djeca odlaze. Niste dosljedni ni osnivača hdz nać koji je ubijen u Pakracu 91' dr. lvan Šreter a Pupi je trebo garant razmjene i na njegovo urgiranje pušteni su 2 oficira. A Ivanu ni kosti nađene nisu. Šta onda očekivat za sirotinju. SRAM VAS BILO !!! Nadam se da će moj narod oči otvorit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije