Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tin Bašić o poskupljenju goriva:

'Plaćamo najskuplji benzin u povijesti. S obzirom na trendove, vjerojatno možemo očekivati i daljnji rast'

Novo poskupljenje cijena goriva dočekalo jutros vozače na benzinskim postajama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
18.01.2022.
u 09:59

– Zadnji put, 12. listopada 2021., cijena eurosupera bila je 11,35 kn. Sada je cijena 11,37 kuna po litri, najskuplje ikada – kazao je za Večernji list Tin Bašić, osnivač portala Cijenegoriva.info.

Od ponoći je poskupjelo  gorivo. Litra eurosupera 95 sada se kreće između 11 kuna i 37 lipa te 11 kuna i 41 lipe, što je porast od 20-ak lipa po litri. Prosječni spremnik benzina od 50 litara sada će vozače stajati oko 12 kuna više. 

"Zadnji put, 12. listopada 2021., cijena eurosupera bila je 11,35 kn. Sada je cijena 11,37 kuna po litri, najskuplje ikada. Nije loše spomenuti da je u listopadu Vlada donijela Uredbu o maksimalnoj cijeni benzinskih i dizelskih goriva u Hrvatskoj i time zamrznula cijene. Hoće li se to dogoditi sada, teško je reći, ali nikad se ne zna", kazao je za Večernji list Tin Bašić, osnivač portala Cijenegoriva.info.

"Ono što je bitno jest to da cijene barela rastu konstantno od početka prosinca tako da nije čudno što su cijene skočile iako cijene barela ne utječu izravno na cijenu, ali pokazuju trend", dodaje Bašić.

"S obzirom na to kakvi su dosadašnji trendovi, vjerojatno možemo očekivati rast cijena i u idućem razdoblju, ali to je zasad pretpostavka", kazao je.

Bašić je dodao, iako je i dizel poskupio, da je to sada daleko od rekorda.

Video: Bez struganja otopite led sa stakla u nekoliko sekundi

Komentara 19

Avatar Hazl113
Hazl113
10:30 18.01.2022.

Opet se zaboravlja da 60,5% po litri odlazi državi. Od toga HŽ-u 15%. Pitam se zašto, zašto INA mora po litri pokloniti HŽ-u 1kn i tako već desetljećima. A što je sa 16,2 milijarde kn, koje su nepovratno otišle iz INE u HEP prije 2003 god.

PV
prcko.vitamincic
11:05 18.01.2022.

Pazite, skoro pola milijuna mladih ljudi je pobjeglo, dakle pola milijuna poreznik obveznika manje uplaćuje u proračun. Dakle, od nekuda moraju namiriti te milijune i milijarde, a zna se kako to rade hdz i sdp ekipa. Za one koji misle da im je spas u elektro autima, nemojte se radovati, neće banda zaboraviti poskupjeti ni struju.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:34 18.01.2022.

Srećom su ovce povjerovale da će HDZ vratiti Inu, pa su ga prije 3 g. opet zaokružile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije