Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Airlines

Propalo mirenje! Piloti i stjuardese planiraju štrajk za početak srpnja

Croatia Airlines
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
12.06.2018.
u 22:18

Sindikati kažu da nisu mogli prihvatiti neizmijenjeni kolektivni ugovor, a uprava tvrdi da su zahtjevi sindikata teški 32 milijuna kuna

Propalo je mirenje između sindikata i uprave Croatia Airlinesa koje je pokrenuto nakon što su propali pregovori o novom kolektivnom ugovoru u toj aviokompaniji. Time su stvorene zakonske mogućnosti da sindikati krenu u štrajk, koji bi organizirao sindikat ORCA (Organizacija radnika Croatia Airlinesa), koji čine uglavnom piloti, stjuardese i aviomehaničari.

Kako su nam kazali u Hrvatskom sindikatu prometnih pilota, izgledno je da će štrajk biti organiziran početkom srpnja, odnosno na početku turističke sezone. U HSSP-u kažu da nisu mogli prihvatiti ponudu uprave da potpišu novi kolektivni ugovor bez ikakvih promjena u odnosu na stari.

U upravi pak kažu da je njihova ponuda sukladna ponudi iz prosinca 2017., što uključuje zadržavanje svih prava iz bivšega kolektivnog ugovora, povećanje plaća od 2,5%, isplatu 1000 kuna regresa i potpisivanje kolektivnog ugovora do kraja 2019., kao i mogućnost da se kolektivni ugovor potpiše do kraja 2018. te da se pregovori nastave nakon završetka ovogodišnje turističke sezone.

Tvrde da sindikalni zahtjevi znače dodatni trošak od 32 milijuna kuna godišnje.

Croatia Airlines
1/55

Komentara 14

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:35 12.06.2018.

Dajte otkaz i odite vani radit ako mislite da vam bude boljie, noga, ima ko oće radit.

Avatar PrexicoZG
PrexicoZG
11:48 13.06.2018.

Kad su u pitanju vaše gu...e znate štrajkati, a kad je CTN prodala 50% udjela u Pleso prijevozu i ugrozila 70 djelatnika i njihove obitelji niste ni beknuli . Sramite se

RI
rightside
22:34 12.06.2018.

podrska pilotima,, nek na vidjelo isplivaju problemi zasto ta firma love nema i zasto ne zele dignut place ljudima,,morate ustrajat jer ovi vasi nemaju izbora nego vam ispunit trazene zahtjeve,,ili ni oni nece docekat kraj ljeta u svojim foteljama,nek mozda u remetincu,,a turisti nek dolaze vlakom,,il ce premjer nesto izmislit kad vec nemoze rjesit ovaj problem,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije