Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA

Penava brani direktore vukovarskih gradskih tvrtki, obrušio se na policiju: 'Ako žele da plešemo pa zaplešimo'

Foto: Branimir Bradarić
1/2
07.07.2022.
u 14:26

Danas je o podizanju kaznenih prijava govorio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako obojica direktora i dalje imaju njegovu punu podršku te da će tako biti sve dok se ne dokaže neka njihova krivnja

PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je u ponedjeljak kako su završili kriminalističko istraživanje i podignuli kaznene prijave protiv 36-godišnjaka i 40-godišnjaka, oba iz Vukovara, koji se terete za počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“.

- U razdoblju od studenog 2018. do svibnja 2021. godine 36-godišnjak je, unatoč povoljnijoj cijeni nabave zaštitne građevinske ograde, na štetu društva za vodoopskrbu, s 40-godišnjakom dogovorio najam takve ograde te preplaćivanjem usluge najma komunalnom društvu pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 530.000 kuna. Protiv oba osumnjičena podnesena je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru – tada su izvijestili iz policije. 

Vrlo brzo se saznalo kako se zapravo radi o aktualnim direktorima vukovarskih gradskih tvrtki, Dariu Tišovu koji je direktor Vodovoda Grada Vukovara, te Igora Štrangarevića koji je direktor Komunalca. Danas je o podizanju kaznenih prijava govorio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako obojica direktora i dalje imaju njegovu punu podršku te da će tako biti sve dok se ne dokaže neka njihova krivnja.

Penava je poručio kako uvijek podržava rad institucija ali i da je ovdje zapravo pravi cilj zapravo on, kao gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta, a da su dvojica direktora samo kolateralne žrtve koji ni za što nisu krivi nego su i zaradili novac za svoje tvrtke. 

- Svaka institucija treba raditi svoj posao i tome trebamo težiti. Ako se pokaže da nešto nije u skladu sa zakonom mora biti sankcionirano. Samim tim ako je kriv bilo tko od djelatnika vukovarske gradske uprave, počevši od mene, neka odgovaraju za što su krivi. Međutim, s obzirom na sve želim PU Vukovarsko – srijemske upozoriti da se jako potrude, istraže sve i dokažu činjenice radi kojih su ruglu izvrgnuli dva direktora jer ako to ne naprave imam jako puno materijala o kojem ću progovoriti. Ako žele da plešemo pa zaplešimo – rekao je Penava. 

Kazao je kako se PU nekorektno ponijela te da su promptno reagirali iako prije toga nisu dobili rezultate DORH-a koji je za takve slučajeve jedini meritoran. Prema njegovim riječima u PU radi jako puno časnih ljudi i profesionalaca ali je to isto tako i to PU koja ima niz propusta gdje se nisu ponijeli profesionalno.

- To je ista ona PU koja je suprotno izjavama više svjedoka utvrdila da aktualni župan Vukovarsko – srijemske županije nije vozio službeni automobil kada je uzrokovao prometnu nesreću i koji je nudio 100.000 kuna za prikrivanje istine. Što je s gradonačelnikom Otoka koji je iz gradskog proračuna plaćao stranačke članarine? Što je s trovanjem arsenom građana? Svi se sjećamo i da je bivši župan dao pozajmicu privatnoj tvrtki. Možemo govoriti i o ratnim zločinima ali i gdje je tko i na koji način završio školu, gdje im rade članovi obitelji i slično. Mene se 8 godina cipelari i nisu ništa našli, i sada ta prljava i zločesta ekipa juriša na mene – rekao je Penava prozivajući PU Vukovarsko – srijemsku. 

>> VIDEO Tomislav Tolušić na meti istražitelja: Završen pretres kuće u Virovitici

Komentara 2

KL
Klarica
14:35 07.07.2022.

Au Benava se razljutio.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:45 07.07.2022.

Penava brani direktore vukovarskih gradskih tvrtki, obrušio se na policiju: 'Ako žele da plešemo pa zaplešimo, ako žele da jamimo pa jamimo u krugu pravih hrvata, ako žele da radimo pa neka se sa time bave oni nepoželjni i nepravi građani RH'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije