Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'POVEZUJE DVIJE RANE'

Put od 227 kilometara: Započeo 11. Ultramaraton Vukovar - Srebrenica

Foto: Branimir Bradarić
1/4
06.07.2022.
u 11:44

Put dug 227 kilometara maratonci će od Vukovara preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvirnika do Srebrneice pretrčati u pet etapa

U spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara i sve nevino stradale tijekom ratova od 1991. do 1995. godine u Hrvatskoj i BiH Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i ove godine organizira Ultramaraton Vukovar – Srebrenica.

Danas je, 11. po redu ultramaraton, započeo kod mjesta masovne grobnice na Ovčari, a prema planu maratonci bi u Potočare trebali stići 10. srpnja. Put dug 227 kilometara maratonci će od Vukovara preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvirnika do Srebrneice pretrčati u pet etapa.  

- Ovaj ultramaraton povezuje dvije rane, Vukovar i Srebrenicu. Isto tako ovaj ultramarathon povezuje i nekoliko država, s obzirom da smo prethodnih godina imali ultramaratonca iz Slovenije dok ove godine imamo ultramaratonca iz Beograda – rekao je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić.

Dodao je kako je namjera organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i BiH, odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice te podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih.

Ove godine na Ultramaratonu sudjeluju maratonci Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Boban Pantović i Duško Štrbac, a na pojedinim dionicama pridruživati će im se i drugi trkači. Tako su im se na dionici Vukovar – Vinkovci pridružili brigadir Ivan Galović, Slavko Janjić, Ivan Špoljarić, Angel Milišić Zečević, Domagoj Šeremet, Kristijan Anđelić, Damir Markota, Jasna Pavičić i Katarina Bandalo.

>> VIDEO Andrej Plenković: Ne želim komentirati obitelj predsjednika Zorana Milanovića


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije