Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pavao Miljavac

Zagreb zaslužuje vojni mimohod nakon 20 godina

miljavac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
20.04.2015.
u 09:03

Na pitanje treba li biti održan u Kninu ili Zagrebu, odgovorio je da Hrvatski generalski zbor nema još konačni stav i najavio da će se uskoro sastati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović

Zagreb zaslužuje, nakon 20 godina, vojni mimohod, ali Knin treba ostati kao trajna vrijednost, treba ostati središte onoga što je bio strateški cilj Oluje i što je poništilo jednu paradržavu. Nakon 20 godina građani ove zemlje zaslužuju vidjeti svoju vojnu silu, a troškovi neće biti veliki izdatak, jer vojska vježba i samo ju treba na neki način ešalonirati, postrojiti i osmisliti sav taj program – kazao je umirovljeni general Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), udruge koja okuplja oko 70 umirovljenih hrvatskih generala i admirala, o najavama mimohoda hrvatskih Oružanih snaga u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja. Na pitanje treba li biti održan u Kninu ili Zagrebu, odgovorio je da Hrvatski generalski zbor nema još konačni stav i najavio da će se uskoro sastati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Izrazio je i zabrinutost visokih časnika Hrvatske vojske najavama optužnica sa sudova iz Bosne i Hercegovine zbog navodnih ratnih zločina iz 90-ih, a takve je najave nazvao – “mini Haagom”.

Pojavili su se problemi i mi ćemo se tu ozbiljno uključiti jer smatramo nedopustivim da se nakon oslobađajućih presuda međunarodnog suda u Haagu neke visoke časnike Hrvatske vojske poziva iz Sarajeva kako bi bili svjedoci na tim sudovima, k tome, postoje informacije da su neki i optuženi za ratne zločine. Puno ih je, ali nemam pravo govoriti o imenima – rekao je general Miljavac pa pozvao i medije da “istraže o čemu je tu riječ”.

>> Milanović poslao pismo Grabar-Kitarović oko proslave Oluje

Komentara 43

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
09:10 20.04.2015.

Kada se vrati Dan državnosti, 30. svibnja, koji nam je Partija "oduzela" kao što je poželjela maknuti i grb s registracijskih tablica, tada ćemo opet imati mimohod. I, naravno, kada vojska opet bude dobila ono što joj treba a ne sumnjive "udruge" koje se ne mire s Hrvatskom.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:12 20.04.2015.

SDP opet želi razvodniti povijest .Račan&Mesić su razvodnili nacionalne praznike,Milanović ide njihovim stopama .Čavoglave nemožete razvodniti !

DU
Deleted user
09:06 20.04.2015.

Točno, Zagreb zaslužuje mimohod, ali za Dan državnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije