Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE BORBU ZA ČETVRTI MANDAT

Paus otkrio s kim IDS može surađivati nakon izbora: 'S njima da, ali ne pod svaku cijenu'

Zagreb: U Novinarskom domu potpisana deklaracija o suradnji političkih  stranaka
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
13.04.2024.
u 11:17

"Sve što Istra danas ima, građani ove županije stvorili su svojim rukama, svojom glavom i svojim radom. I zato, želimo nastaviti svojim putem, kao i uvijek do sada, razvijati još jači IDS i još napredniju Istru", rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus u subotu je u Puli ocijenio da dosadašnja predizborna istraživanja pokazuju da IDS dobro stoji u 8. izbornoj jedinici, stoga očekuje sigurna tri mandata i borbu za četvrti kako bi "Istra bila jaka i prepoznatljiva u Hrvatskom saboru i u sljedećem mandatu".

"Sve što Istra danas ima, građani ove županije stvorili su svojim rukama, svojom glavom i svojim radom. I zato, želimo nastaviti svojim putem, kao i uvijek do sada, razvijati još jači IDS i još napredniju Istru", rekao je predsjednik IDS-a Dalibor Paus u izjavi za novinare prilikom neformalnog druženja s građanima u subotu na pulskoj tržnici. 

Ustvrdio je da IDS svoje politike i ciljeve uvijek definira na terenu te naglasio da je komunikacija s građanima okosnica svih važnih odluka koje kao stranka donose. Komentirajući činjenicu da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izbjegava sučeljavanje s ostalim kandidatima za premijera, rekao je da "Istra nije naviknuta na takvo ponašanje" i da bi premijer Plenković morao poštovati funkciju koju obnaša, ali istodobno i druge političke protivnike.

"Sve to IDS radi, a u Hrvatskom saboru, nažalost, svjedočimo suprotnim kulturama ponašanja", naglasio je Paus. Dodao je da IDS može surađivati s lijevo-centrističkom grupacijom stranaka, ali "ne pod svaku cijenu". "Mi želimo da se naše osnovne programske i vrijednosne postavke poštuju, od decentralizacije do istarskog identiteta jer smatramo da ako imamo alat u svojim rukama te više novaca i ovlasti, Istra može biti svjetionik u Hrvatskoj",  zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

VEZANI ČLANCI:

IDS-ov europarlamentaraca Valter Flego istaknuo je da je u ovom mandatu dokazao da je "taj jedan čovjek u Bruxellesu iznimno bitan" i da Istra mora i dalje imati svog predstavnika u Europskom parlamentu, koji će se boriti za ono što joj treba.

Po njegovim riječima, ljudi u Istri su uljuđeni, smireni i njih ne zanima ime kravice ili kakva će SMS poruka gospođe izaći u javnost, njih zanimaju konkretni projekti. "Siguran sam da ćemo i u narednom mandatu imati velike i konkretne rezultate. Projekti vezani za Istru uvijek su bili i bit će u fokusu mog rada, kao gradonačelniku Buzeta i istarskom i županu, a danas kao europarlamentarcu", zaključio je Flego, jedini istarski predstavnik u Europskom parlamentu.

GALERIJA Pogledajte kako se premijer Andrej Plenković mijenjao od 2010.

Zagreb: U Novinarskom domu potpisana deklaracija o suradnji političkih  stranaka
1/54
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije