Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sikstinska kapela

Papa krstio 36 beba i poručio majkama da ih mogu slobodno dojiti

papa
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.01.2018.
u 13:54

Žene se u nekim zemljama još uvijek napada zbog dojenja u javnosti, no takav se odnos mijenja.

Papa Franjo  je u nedjelju u Sikstinskoj kapeli krstio 34 bebe i rekao njihovim majkama da ih mogu slobodno dojiti ako su gladne. U ceremoniji koja je trajala više od dva sata Papa je krstio 18 djevojčica i 16 dječaka, među kojima su bila dva para blizanaca.

"Ako započnu koncert (plačem), ili ako im je neudobno ili pretoplo, ako im je nelagodno ili su gladna... dojite ih, nemojte se plašiti, nahranite ih, jer je i to jezik ljubavi", rekao je u kratkoj improviziranoj propovijedi.

Žene se u nekim zemljama još uvijek napada zbog dojenja u javnosti, no takav se odnos mijenja.

Papa je iznosio slične komentare i u ranijim prigodama. Televizija je prikazala kako je barem jedna majka dojila dijete.

Papinsko krštenje je godišnji događaj ograničen na djecu vatikanskih zaposlenika ili zaposlenike rimske biskupje. Papa je i biskup talijanske prijestolnice. 

 

Komentara 5

VI
vidum
15:20 07.01.2018.

U vrijeme kad se golotinja pokazivala puno manje nego sad, žene su dojile u javnosti puno češće nego sad.

LA
LawAbidingCitizen
14:17 07.01.2018.

onda dobro. neka je on rekao... on se kuzi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije