Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urbane nakaze

Ovo su bizarne građevine koje izazivaju šok, čuđenje i smijeh

hotel tianzi
Foto: Twitter-profil Lizan
1/3
07.05.2013.
u 21:00

Jedna od takvih građevina svakako je hotel Tianzi u Pekingu koji je proglašen najružnijom kineskom zgradom u 2012.

Građevine moderne arhitekture ponekad su prava remek-djela, no u gospodarski sve snažnijoj Kini često se prijeđe granica dobrog ukusa. U zemlji u kojoj se neprestano gradi niče sve više zgrada čiji arhitekti žele biti drukčiji i ostaviti dojam.

To je dobro samo ne uzmemo li u obzir činjenicu da ono što sagrade često postane atrakcija i u negativnom smislu. Jedna od takvih građevina svakako je hotel Tianzi u Pekingu koji je proglašen najružnijom kineskom zgradom u 2012. Zgrada koja više nalikuje na spomenik napravljena je u obliku tri muškarca u kineskim nošnjama koji u rukama drže simbole napretka, sreće i poslovnog uspjeha.

Među nevjerojatno ružnim zgradama našla se i ona u obliku tradicionalnog kineskog novčića sagrađena u Shenyangu, a pravi šok izaziva i zgrada novog sjedišta novina People’s Daily, prvenstveno zbog oblika.

>>Propala čuda: Ovo su najveći graditeljski promašaji na svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije