Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV OBRAT

Ovo će boljeti Trumpa: Elon Musk otkrio koga će zapravo podržati za sljedećeg predsjednika Amerike

FILE PHOTO: Elon Musk, founder, CEO and lead designer at SpaceX and co-founder of Tesla, speaks at the SpaceX Hyperloop Pod Competition II in Hawthorne
Foto: MIKE BLAKE/REUTERS
1/5
26.11.2022.
u 17:29

Jedan od prvih poteza nakon kupovine Twittera bilo je vraćanje računa Donalda Trumpa koji je s te društvene mreže bio potjeran nakon napada huligana na američki Kongres nakon što je izgubio predsjedničke izbore. Također, na Twitter je vratio i niz poznatih desničara pa se očekivalo da će Musk podržati Trumpa u novoj kampanji.

Elon Musk zadao je veliki udarac Donaldu Trumpu. Naime, opredijelio se za njegovog najvećeg rivala u kandidaturi za američkog predsjednika, guvernera Floride Rona DeSantisa.

Republikanci će tako za svog predsjedničkog kandidata na američkim izborima 2024. birati između Trumpa i DeSantisa. Nakon što je Musk kupio Twitter, ova se društvena mreža našla u problemima i napušta je veliki broj slavnih, no još je uvijek je američka društvena mreža broj jedan. 

Jedan od prvih poteza nakon kupovine Twittera bilo je vraćanje računa Donalda Trumpa koji je s te društvene mreže bio potjeran nakon napada huligana na američki Kongres nakon što je izgubio predsjedničke izbore. Također, na Twitter je vratio i niz poznatih desničara pa se očekivalo da će Musk podržati Trumpa u novoj kampanji. Iako mu je profil na Twitteru vraćen, Trump se još nije oglasio, a sada se mogu vidjeti i njegove starije objave. Musk je rekao da mu je '' u redu'' što Trump još nije tvitao, prenosi The Washington Post.

- Važno je da Twitter ispravi ozbiljnu grešku u zabrani njegovog računa, unatoč tome što nije prekršio zakon ili uvjete usluge. Deplatformiranje sadašnjeg predsjednika potkopalo je povjerenje javnosti u Twitter za pola Amerike 

Musk je na direktno pitanje hoće li podržati Rona DeSantisa ako se kandidira za predsjednika, odgovorio je ''da'', a pitanje su mu postavili nakon što je rekao da među demokratima nije pronašao svog ''idealnog kandidata''.

-Moja preferencija za predsjednika 2024. je netko razuman i centrist. Nadao sam se da će to biti slučaj s Bidenovom administracijom, ali dosad sam se razočarao. 

Republikanci očekuju da će borba između Trumpa i DeSantisa za predsjedničku nominaciju biti žestoka te da se očekuje ''puno krvi na podu''. Inače, DeSantis je sredinom ovog mjeseca uvjerljivo pobijedio na izborima, a Trump je naišao na nove kritike zbog neuspjeha republikanca da isporuče toliko obećani "crveni val" nakon poraza ključnih kandidata koje je podržao.

Komentara 23

ĆO
Ćovijek
19:40 26.11.2022.

Ovo nije obrat, barem ne kako navješćuje naslov. Veliki obrat bi bio da podrži Demokrate.

GI
gira
17:57 26.11.2022.

lopovi još drkću od Trumpa. I treba da je tako.

DU
Duupin
18:08 26.11.2022.

DeSantis je noćna mora demokrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije