Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Esej iz hrvatskog

Otkriveni detalji krađe ispita državne mature: Uhićena majka maturanta ih uništila

Privatna gimnazija Juraj Dobrila državna matura
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
18.06.2015.
u 11:59

Troje 18-godišnjaka i 18-godišnjakinja u utorak između 10 i 15.30 sati u školi su uzeli ključ prostorije u kojoj su bili zaključani ispiti

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakinjom, 18-godišnjakinjom i trojicom 18-godišnjaka za koje se sumnja da su ukrali ispite državne mature iz pulske Srednje škole Juraj Dobrila.

Svih petero jutros je privedeno pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske. Jučer je, samo osam sati prije termina, zbog ove krađe u cijeloj Hrvatskoj odgođeno pisanje eseja iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi.

Ukrali ključ prostorije u kojoj su bili ispiti

Policija je objavila da su, nakon prethodnog dogovora, troje 18-godišnjaka i 18-godišnjakinja u utorak između 10 i 15.30 sati u školi uzeli ključ prostorije u kojoj su bili zaključani ispiti.

Ključ su vratili na njegovo mjesto nakon što su ukrali dva ispita. Potom su ih odnijeli 43-godišnjakinji, koja je zapečaćene ispite otvorila, a nakon toga i uništila.

"Istraživanjem je utvrđena sumnja da su počinili kaznena djela teška krađa te skidanje i povreda službenog pečata i znaka, dok se 43-godišnjakinju sumnjiči da je počinila i kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela", zaključuju iz PU istarske.

24 sata neslužbeno doznaje kako je 43-godišnjakinja majka jednog od uhićenih učenika.

>>Policija obrađuje 5 osoba zbog ispita iz hrvatskog! Terete ih za krađu, skidanje pečata...

>>Zagrebačka maturantica: 'Navodi o krađi ispita iz škole su paravan, informacije cure iz sustava'

Foto: Promo foto National Geographic

Komentara 12

TT
tik tak
12:33 18.06.2015.

Nacionalnost?

CA
cavecanem
12:53 18.06.2015.

esej treba ukinuti, osim za one kojima je izražavanje neophodno poput budućih novinara, lingvista i drugih društvenjaka; što će esej budućem inženjeru?

TT
tik tak
12:35 18.06.2015.

Očito im baš i neide Hrvatski jezik. Srpskohrvatski im već bolje leži..!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije