Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kriminalitet

Ostojić: Pola imovinskih delikata u Međimurju vezano je uz Rome

'14.03.2012., Zagreb - Ispred ravnateljstva policije u Savskoj skupina kriminalista je dosla prosvjedovati i razgovarati sa ministrom Rankom Ostojicem vezano uz zaposljavanje kriminalista u mupu. Neki
'Goran Jakus/PIXSELL'
28.03.2012.
u 13:21

– Potrebna je kvalitetna kontrola trošenja socijalne pomoći, troši li se ona za kupnju alkohola ili za životne potrebe – istaknuo je Ostojić, dodajući da maloljetnici nakon što navrše 15 godina izlaze na cestu i prepušteni su sami sebi

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je u Čakovcu da je oko 50 posto imovinskih delikata u Međimurskoj županiji vezano uz romsku nacionalnu manjinu.

Jedna od tema razgovora s međimurskim županom Ivanom Perhočem bila je stoga i strategija koja bi trebala dovesti do smanjenja kriminaliteta koji je, kako je rekao, posebno vezan uz tu manjinu. Strategija će obuhvatiti prevenciju, edukaciju, kontrolu trošenja socijalne pomoći koja je u nekim slučajevima i veća od plaća koje bi korisnici zarađivali da su zaposleni.

– Potrebna je kvalitetna kontrola trošenja socijalne pomoći, troši li se ona za kupnju alkohola ili za životne potrebe – istaknuo je Ostojić, dodajući da maloljetnici nakon što navrše 15 godina izlaze na cestu i prepušteni su sami sebi.

– Ne želimo nikoga stigmatizirati, no jedini način vraćanja osjećaja sigurnosti nije u tome da napravimo rezervat i pojačamo policijske kontrole nego suradnja i edukacija – kazao je, uz ostalo, ministar Ostojić.

Nakon razgovora s čelništvom Međimurske županije, ministar Ostojić posjetio je Čateks u Čakovcu.

– Izrazio sam spremnost za nastavak suradnje s konzorcijem u kojem se nalazi i Čateks. Naša je namjera nastaviti svaku kvalitetnu suradnju, bez obzira na to tko ju je ugovarao – kazao je Ostojić .

Ta je tekstilna tvrtka prošle godine šivala ljetne odore za policajce pa je očekivala da će šivati i zimske. No do toga nije došlo. Čateks radi sa smanjenim kapacitetom, a uveo je i četverodnevni radni tjedan.

Govoreći o gospodarskom kriminalitetu, posebno u tekstilnoj industriji, kazao je da je policija odradila svoj dio posla.

– Često se događa da policija odradi svoj posao, a da pravosudni ishod izostane. To na neki način destimulira i frustrira ne samo policijske službenike nego i sve one koji su sudjelovali podnošenjem prijave ili su bili zainteresirani da se takvi slučajevi okončaju – kazao je ministar Ostojić kojemu je to bio prvi službeni posjet nekoj županiji.

– To nema veze s izmišljenom, navodnom naredbom Zorana Milanovića ministrima da izađu na teren – kazao je.

Komentara 17

IB
istina_boli
21:06 28.03.2012.

malim slovima, svakog cigu kad uhvatis u kradji, skrati za po jedan prst. sa prsta predji na ruke, a sa ruku na hurac, al\' ne diraj glavu jer ona se mora opametit, silom ili milom

Avatar puky
puky
21:18 28.03.2012.

... komunista ranko otkrio istinu o mladim i starim pa može se kazati Romima općenito ... strava ...

OB
-obrisani-
16:13 28.03.2012.

Zašto ovaj od sebe radi većeg kretena nego što to je po defaultu ? Ili i taj imbecil kao i ostala buljementa kretena od ministara kruži državom i kao nešto radi, a ustvari lobira za stranačke izbore da se ponovio izabere Milanović? Nego na čiji trošak ti imbecili putuju naokolo s obzirom da se radi o stranačkim, ooops Partijskim izborima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije