Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Oštetili Mercator za milijun kuna

kune
arhiva VL
27.11.2009.
u 12:10

Djelatnici više policijskih postaja proveli su istragu nad šestoricom muškaraca koji se sumnjiče da su oštetili poduzeće Mercator za gotovo milijun kuna.

Policija šestoricu muškaraca iz različitih dijelova Hrvatske, E.G. (23), Nenada B. (24), Budimira S. (38), bivšeg policajca PU Zadarske, Marina D. (39), 41-godišnjaka za kojim policija traga te Peru Č. (43) sumnjiči da su za 959.000 kuna oštetili poduzeće Mercator. Svi su otprije poznati zbog sličnih nedjela imovinskog karaktera.

Policija je dijelom odmotala klupko njihove "muljaže" u kojoj su uz pomoć dva krivotvorena virmana podigli s računa Mercatora oko 959.000 kuna.

Gdje se nalazi novac, nije poznato.

Sve je počelo kada se u listopadu ove godine Marin D. sastao s Nenadom B. i pitao ga da li bi na svoju karticu tekućeg računa prebacio "veću količinu novca", za što mu je obećao i proviziju. Nenad B. je pristao. Zatim su se njih dvojica 20. listopada u Velikoj Gorici sastali s E.G., 41-godišnjakom za kojim sada traga policija i Perom Č., gdje su
se svi međusobno upoznali i pretresli "plan akcije".

Tada je 41-godišnjak predao Marinu D. dva krivotvorena virmana, na kojima je bilo naznačeno da iznose od 374.000 i 584.000 kuna s računa Mercatora treba prebaciti na račun Nenada B..

Marin D. je zatim otišao s virmanima u poslovnicu jedne banke u Velikoj Gorici te obavio transakciju. Nenad B. zatim je podigao sa svog računa 265.000 kuna. Novac je predao Marinu D.. On je novac predao za sada nepoznatoj osobi.

Zatim je trebalo prebaciti i ostatak novca.

Za to je poslužio račun poduzeća Progress Zadar, vlasnika Budimira S.. Broj računa toga poduzeća je 41-godišnjak izdiktirao Marinu D. kako bi se na njega prebacio ostatak novca.

To je prema uputama Marina D. napravio Nenad B..

Prebačeni novac, 559.000 kuna, istoga dana podigao je Budimir S. (38) s računa svog poduzeća Progress Zadar.

Tu se novcu gubi trag. Policija ga još nije pronašla.

Ukupna šteta iznosi oko 959.000 kuna. Nenad B., Budimir S., Marin D., Pero Č., su dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Nakon raspisane potrage E.G. je uhićen i nalazi se u postaji na kriminalističkom istraživanju, a za 41-godišnjakom se traga.

Ključne riječi

Komentara 11

MM
Mladen Miletić
21:31 27.11.2009.

Šta se čeka sa izgradnjom novih zatvora ?

OB
-obrisani-
12:51 27.11.2009.

jeli tko uhićen iz ljubljanske banke za prevaru hrvatskih štediša?

KI
kiseljali
14:08 27.11.2009.

nismo blesavi, nismo glupi, nismo mutavi.. to je sve sića! .. dajte nam krupne ribe na pladanj, ostojića, manolića, mesića, sanadera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije