Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putem mobitela

Osječani prvi u RH javni prijevoz mogu platiti NFC tehnologijom

ZET (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
04.09.2013.
u 16:19

Uslugu je protekla četiri mjeseca testiralo 20 Osječana, a riječ je o VIP mPrijevozu upotrebom NFC tehnologije, prve takve vrste u Hrvatskoj.

Osječani prvi u Hrvatskoj uslugu prijevoza u autobusima i tramvajima GPP-a mogu platiti putem mobitela. Uslugu je protekla četiri mjeseca testiralo 20 Osječana, a riječ je o VIP mPrijevozu upotrebom NFC tehnologije, prve takve vrste u Hrvatskoj.

Standardnu prijevoznu kartu \"Butra\", koja služi za beskontaktnu naplatu vožnje u sustavu gradskoga prijevoza Osijeka, korisnici, kako su izvijestili iz VIP-a, mogu pohraniti na NFC SIM karticu svojega mobilnog uređaja i koristiti kao elektronsku vrijednosnu ili personaliziranu mjesečnu kartu. Za automatsko plaćanje javnoga prijevoza dovoljno će biti približiti mobitel kontrolom uređaju postavljenom u tramvajima i autobusima.

- Za početak korištenja Vip mPrijevoz usluge treba se obratiti u Vip centar u Osijeku i zamijeniti postojeću SIM karticu novom koja podržava NFC tehnologiju - poručuju iz Vipneta. Direktor osječkog GPP-a Alan Brezovac ističe kako na taj način nastavljaju s već uobičajenom višegodišnjom praksom uvođenja novih tehnologija u svoje poslovanje, a kako bi se podigla razina kvalitete usluge javnoga prijevoza.

>>ZET snižava cijene karata - Mjesečne jeftinije za 60 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije