Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN SINČIĆ:

'ORaH je izgubio na vjerodostojnosti jer je podržao Josipovića'

Ivan Sinčić
Foto: screenshot HRT
21.01.2015.
u 23:10

Kapović: ORaH i Laburisti su umivena, retorička ljevica

- ORaH je izgubio na vjerodostojnosti jer je podržao Josipovića - rekao je Ivan Sinčić iz Živog zida gostujući u emisiji HRT-a Otvoreno. Za svoju stranku rekao je da je transideološka, a ostale stranke nazvao je neoliberalnima te je ustvrdio da su "izgubili legitimitet kad su dignuli ruku za ulazak u Europsku uniju i pristali na politiku kvota".

Sličnog je mišljenja bio i Mato Kapović iz Radničke fronte, koji je za ORaH i Laburiste rekao da su "umivena, retorička ljevica".

- Moj politička opcija je da se ne obraćamo svima nego zastupamo radnike, osiromašene i potlačene, umirovljenike. Kako je SDP lijeva opcija, a podupire kapitaliste? - rekao je Kapović.

Gordan Maras, potpredsjednik SDP-a, stao je u obranu svoje stranke.

- U medijima se stvorila percepcija da smo se napokon probudili, no mi već tri godine radimo. Rezultati se vide, a Vlada se posebno odnosi prema onima kojima je najteže na tržištu. Nemamo se čega sramiti - rekao je Maras.

Šefica ORaH-a Mirela Holy rekla je kako je točno da joj je premijer Zoran Milanović ponudio koaliciju, ali ga je odbila.

- Izgradnja stranke je težak posao. Nisam gradila ORaH da se ovakva vladina politika nastavi - rekla je Holy.

Nansi Tireli iz Hrvatskih laburista rekla je da mogu pričati o ideologijama, ali ju moraju voditi institucionalno.

- Preko zakona smo pokazali kako treba djelovati. Moramo razgovarati  o onome što je netko napravio i što želi napraviti - rekla je Tireli.

Komentara 64

HO
horton
00:23 22.01.2015.

Uz sve lopove koji postoje na svim stranama Mirela Holy u emisiji ponosno napada Sinčića zbog 400.000 kuna koje je pošteno osvojio na izborima i koje još nije ni dobio. To zovem ne vidjeti prave probleme.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
23:34 21.01.2015.

Sjećam se da je SDP-ova Milanka Opačić nazvala Živi zid šarenom lažom. Pitam se, nakon što je Ivo Josipović doživio izborni poraz, tko je šarena laža: SDP/ORAH ili Živi zid?

DU
Deleted user
23:45 21.01.2015.

Djela, ne riječi! To je ono što Sinčić nudi i zašto se zalaže. Ne možete samo cijediti ljude, zavrtati i zavrtati gospodo iz dvoglave partije. Neke dovedete do ruba na taj način, nemaju što izgubiti. Vidio sam kako Ivana pokušavaju diskreditirati i pritajeno se smješkaju kao Maras i Holy. Samo dajte. Provodite i dalje politiku koju vam Svjetska banka, MMF, EK i ostali nameću. Cijedite džepove malog čovjeka. Dovest ćete sve više ljudi do ruba, a kad se stvori kritična masa padat će glave. Kada čovjeka stavite pred zid i mora brinuti da li će mu dijete ostati bez krova nad glavom, izabrat će opciju da vama skine glavu. I neće biti važno jeste li lijevi ili desni, partizani ili ustaše, jugofili i udbaši ili ratni profiteri punih džepova. Svi ste vi sudjelovali u upropaštavanju naše domovine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije