Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORBA TRAŽI POVJERENSTVO

'Nije normalno da se nigdje u sustavu nije upalila crvena lampica'

Zagreb: Predstavnici oporbenih klubova predstavili prijedlog odluke o osnivanju Istražnog povjerenstva
Patrik Macek/PIXSELL
06.10.2020.
u 19:31

Vrkljan: Hrvatska ne funkcionira u Saboru, već u nekoj opskurnoj ulici gdje se dogovaraju poslovi i dijeli novac

Svi oporbeni klubovi našli su se i neovisno o političkim i ideološkim razlikama među nama definirali smo prijedlog odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva – kazao je jučer SDP-ov Arsen Bauk.

Ciljevi povjerenstva su utvrditi utjecaj političkih tijela i dužnosnika na opstruiranje neovisnih istraga i sudsko procesuiranje korupcijskih slučajeva, kao i onih organiziranog i gospodarskog kriminaliteta, slabosti zakonodavnog i institucionalnog okvira borbe protiv korupcije, propuste u sigurnosnom i pravosudnom sustavu koji rezultiraju odavanjem klasificiranih podataka vezanih za istrage i sudske postupke, sposobnost neovisnih tijela i sudske vlasti da detektira, istraži i procesuira slučajeve zloupotrebe ovlasti i korupciju u vlastitim institucijama, te prepreke unutar sustava za brže sankcioniranje.

Milan Vrkljan rekao je da afera Janaf pokazuje da Hrvatska ne funkcionira u Saboru, već u nekoj opskurnoj ulici gdje su se dogovarali poslovi i dijelio novac.

– U Kolumbiji nema ovakvih situacija da se novac nalazi kod zamjenice županijskog državnog odvjetnika – kazao je Nikola Grmoja, a Tomislav Tomašević dodao:

“Nije normalno da netko ima više desetaka milijuna kuna veću imovinu od prihoda i da se nigdje u sustavu na vrijeme nije upalila crvena lampica.” Dalija Orešković komentirala je da je tema oko koje se oporba ujedinila prvorazredno nacionalno pitanje.

Povjerenstvo podržavaju i Hrvatski suverenisti, IDS, HSS i HSU.

Komentara 14

K1
Kalimero_12
22:02 06.10.2020.

Paraziti bi se igrali udrbaša, ne pitaju se koliko nas koštaju da bi stvarali sranja, a ne radili u interesu hrvatskog naroda. Ni jedan od ti nije svojim radom ili kao branitelj dao svoj doprinos državi.

Avatar crazy_bat
crazy_bat
14:45 07.10.2020.

Ma što vi se bi zamišljate, vi bi preispitivali rad sudaca? Nitko vam do sada nije objasnio koncept trodiobe vlasti?

Avatar rubinet
rubinet
19:38 06.10.2020.

Zašto bi se palila baš crvena lampica? Zašto ne bijela? Zelena? Ljubičasta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije