Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavljaju se konzultacije

Opet ništa od dogovora oko ustavnih sudaca

ustavni sud
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
02.06.2016.
u 12:39

Svjesni smo da sljedećeg utorka ističe rok i da je naša obveza – i prema građanima i prema institucijama koje bi trebale donositi odluke – da taj dogovor postignemo, rekao je SDP-ov Peđa Grbin

Iako je za danas u 13.30 sati najavljena nova sjednica Odbora za Ustav na kojoj se trebala utvrditi konačna lista kandidata za ustavne suce koja bi se predložila Saboru, jutrošnje konzultacije SDP-a i HDZ-a ponovno nisu urodile plodom. Odbor će se vjerojatno ponovno odgoditi, a konzultacije se nastavljaju dalje.

"Mi smo nastavili s razgovorima, ne znam hoćemo li ih uspjeti okončati danas do sjednice u 13.30, vjerojatno nećemo, ali smo itekako svjesni da sljedećeg utorka ističe rok i da je naša izuzetna obveza – i prema građanima i prema institucijama koje bi trebale donositi odluke – da taj dogovor postignemo", rekao je SDP-ov Peđa Grbin. Uvjeren je ipak da će se dogovor postići, kad-tad.

"Ovdje se priča o tome, kada izaberemo suce, a ja ću reći da sam uvjeren da ćemo uspjeti, priča se o tome koliko su to kvalitetni ljudi, što su dobroga napravili, a ne gdje su i što su radili, jesu li muljali, imaju li one repove koji se smatraju negativnima. Mi smo uvjereni da su kandidati koje mi predlažemo HDZ-u apsolutno nesporni, besprijekorni po tom pitanju i jednostavno tražimo od kolega da nam odgovore na isti način", tvrdi Grbin te dodaje kako jest postignut "nekakav nestabilan dogovor", no treba ga učvrstiti.

>>‘Nemoralna ponuda’ HDZ-a odgodila izbor za Ustavni sud

Komentara 9

LI
livoguza2
12:52 02.06.2016.

Grbin očito nikada nije čuo za muža Ingrid Antičević, odvjetnika Marka i njegov moral. Ili je Peđa posenilio. A da je buzdo, to svatko zna. Lp.

IV
ivomarjanovic28
12:48 02.06.2016.

grbina u ustavni sud. on je najstrucniji. bez dana radnog staža. Gospodo prepustite izbor sudaca struki politiku sto dalje

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:42 02.06.2016.

Muz Ingrid A.M. je prevario nekoga i sto je vec napravio i zato je platio kaznu. Naglasavam, muz. A ovaj Babic nije platio porez drzavi, a sad bi na drzavne jasle. Pa gdje to ima majko mila. Koja je to logika i moral. Hdzovci slusam vasa opravdanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije