Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSS

Općinski proračun Martijanca izradio knjigovodstveni ured!

'16.12.2010. Trg Slobode, Varazdin, HSS ogranka Martijanec sazvao presicu o nepravilnostima u radu nacelnika opcine, zupanijski vijecnik Stjepan Sraga i bivsi nacelnik opcine Martijanec Franjo Golubic
'Marko Jurinec/PIXSELL'
16.12.2010.
u 14:22

- Načelnik Marijan Horvat pola je radnog vremena na instrukcijama u Varaždinskoj županiji - rekao je bivši martijanečki načelnik Franjo Golubić

U općini Martijanec zajedno vladaju HNS i HDZ, a na to da u njihovu radu nije sve zakonito i transparentno upozorio je u četvrtak haeseseovac i bivši martijanečki načelnik Franjo Golubić. Najprije se osvrnuo na razrješenje općinske pročelnice, koje je, kaže, protuustavno i nezakonito.

- Razriješena je s obrazloženjem da nije naplaćivala komunalnu naknadu za stambeni i garažni prostor, što je potpuno lažno i neutemeljeno. Uskraćeno joj je pravo na obranu, nije pokrenut propisani postupak na službeničkom sudu i tako joj je uskraćeno temeljno ustavno pravo. Zbog toga ću protiv načelnika Marijana Horvata podnijeti kaznenu prijavu - rekao je Golubić. Riječ je, zapravo, dodao je, o političkoj smjeni uz pokroviteljstvo HNS-a Varaždinske županije. Na mjesto bivše pročenice postavljen je bivši direktor Poslovnih zona Krunoslav Kosir.

- Horvat je pola radnog vremena na instrukcijama u Varaždinskoj županiji. Zato je i Kosir, kao član HNS-a politički podoban za pročelnika, a postavili su ga kao političkog komesara koji će nadzirati Horvatov rad. Postao je prevelik teret za županiju na nepotrebnom i izmišljenom mjestu direktora tvrtke Poslovne zone.

Njegovo radno mjesto općinu će godišnje stajati 200.000 kuna bruto, a prihodi proračuna se smanjuju. Bivša pročelnica imala je 40 posto manju plaću od ove koju je Kosiru za dobrodošlicu odredio načelnik. Najgore je to što načelnik i pročelnik nemaju potrebno znanje ni iskustvo u radu lokalne samouprave pa je načelnik radi izrade proračuna morao angažirati knjigovodstveni ured koji još k tome vodi njegova savjetnica! - kazao je Golubić. Zanima ga i kako će na sve reagirati SDP, budući da njihov županijski koalicijski partner HNS krši temeljna ljudska prava bivše pročelnice, članice SDP-a.

Golubić se potom osvrnuo i na javnu nabavu, rekavši da se projekti provode netransparentno, bez potrebne dokumentacije.

- Načelnik nije za gradnju prostora za školsku zadrugu raspisao natječaj, već je samo prikupio pismene ponude. Ukupnu vrijednost nabave razbio je na pojedinačne iznose do 70.000 kuna, kako bi pogodovao određenim izvođačima. Osim toga, novac u proračunu za te je radove osiguran rebalansom i to tek nakon što je prošao rok za dostavu ponuda. To znači da je postupak javne nabave pokrenut bez prethodno odobrena novca u proračunu - rekao je haesesovac Franjo Golubić.

Ključne riječi
HSS

Komentara 1

VA
valek000
17:13 16.12.2010.

Ako izostavimo politikanstvo....vidi se da bi policija i USKOK trebali pokucati i na vrat svih općina, gradova i županija u RH. Tu je isto leglo korupcije i kriminala gdje samo podobni mogu ostvariti svoje ciljeve....Samo da li će i kadaa i ta \'borba\' doći na red...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije