Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOJAVE O EKSPLOZIVNIM NAPRAVAMA

Oglasio se MUP: Završene su sve provjere, dojave su bile lažne. Provodi se kriminalističko istraživanje

Zagreb: Arena centar zatvoren zbog dojave o bombi
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/13
05.12.2022.
u 18:15

- Protueksplozijskim pregledima i pregledima policijskih službenika u suradnji sa zaštitarskim službama trgovačkih centara utvrđeno je da su sve dojave lažne - izvijestio je MUP

Sve provjere anonimno zaprimljenih dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama završene su oko 17 sati te je utvrđeno da su sve bile lažne, izvijestilo je Ravnateljstvo policije. Kako ističu, riječ je o dojavama koje se odnose na pravosudne objekte i trgovačke centre u svih dvadeset policijskih uprava diljem Republike Hrvatske.

- Protueksplozijskim pregledima i pregledima policijskih službenika u suradnji sa zaštitarskim službama trgovačkih centara utvrđeno je da su sve dojave lažne - izvijestio je MUP te zahvalio građanima na suradnji s policijskim službenicima i djelatnicima zaštitarskih službi u trgovačkim centrima. Vezano uz sve anonimne dojave, dodaje se, policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Zaključno s 15:40 sati, podsjetimo, protueksplozijski i od strane policijskih službenika pregledani su svi pravosudni objekti i trgovački centri na području 16 policijskih uprava, odnosno bjelovarsko-bilogorske, brodsko-posavske, dubrovačko-neretvanske, istarske, karlovačke, koprivničko-križevačke, krapinsko-zagorske, ličko-senjske, međimurske, požeško-slavonske, primorsko-goranske, sisačko-moslavačke, šibensko-kninske, varaždinske, osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske. S obzirom na najveći broj dojava i objekata koje je bilo potrebno sigurnosno pregledati, najintenzivniji rad tada je još uvijek trajao na području Policijske uprave zagrebačke.

Dojave u PU zagrebačkoj

Policijska uprava zagrebačka, podsjetimo, u jutarnjim je satima zaprimila više anonimnih dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na više lokacija. Dojave su bile vezane uz objekte pravosudnih tijela i više trgovačkih centara na području Zagreba i okolice. Na sve lokacije upućeni su policijski službenici protueksplozijske zaštite kako bi provjerili istinitost dojave i poduzeli druge mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Prema posljednjim informacijama, lažne su dojave utvrđene u Ivanić Gradu, na području Zaprešića u trgovačkom centru, u mjestu Sop, zagrebačkim trgovačkim centrima u Ulici Vice Vukova, Slavonskoj aveniji i Aveniji Dubrovnik te pravosudnim tijelima na Zrinjevcu, Aveniji Dubrovnik, Berislavićevoj ulici i Šenoinoj ulici, kao i u Velikoj Gorici i Sesvetama.

- Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te u slučaju bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog događaja, da se građani s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja - navela je ranije PU zagrebačka.

Zagrebački trgovački centar Arena, koji se nalazi u Ulici Vice Vukova i kojeg je policija pregledala, izvijestio je kako ponovno radi prema redovnom radnom vremenu. 

- Želimo se zahvaliti svim posjetiocima i našim zaposlenicima na strpljenju i pomoći. Ovakve situacije nisu nimalo ugodne, ali pokazale su nam da je Arena centar zajednica u kojoj je sigurnost ljudi najbitnija. Sretni smo što se već danas možemo vratiti pozitivnoj i poticajnoj atmosferi u Arena centru na koju smo navikli! - poručili su. 

Splitsko-dalmatinska županija

Policijska uprava splitsko-dalmatinska zaprimila je, također, tijekom jutra anonimne dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na objektima pravosudnih tijela u Splitu i Makarskoj, kao i u tri trgovačka centru u Splitu i jednom u Makarskoj. 

Obavljenim pregledima, tvrde iz PU splitsko-dalmatinske, nisu potvrđeni navodi o eksplozivnoj napravi.

Zagreb: Arena centar zatvoren zbog dojave o bombi
1/7

Komentara 6

DU
Deleted user
19:03 05.12.2022.

Ne, bile su prave...jednostavno ignorirati i pokušati locirati pozive...mi smo u ratu 90.ih tada klici, imali dojavu svaki put kad bi neki razred pisao test

PH
Petarstijena-HR
16:29 05.12.2022.

Zemlje koje imaju turizam šute i ne miješaju se u rat sa Rusijom (sve pametne zemlje šute:Italija,Grčka,Portugal,Cipar ),a Plenky kao budala se ističe...i želi ugroziti sezonu...idiot obični....

MO
modovisisajteMaraschino
18:31 05.12.2022.

ove koji dojavljuju lažne dojave poslati ko dobrovoljce u Rusiju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije