Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Piše dr. sc. Ante Žužul

Odlukom CK SKH 1972. u Zagrebu je spaljen Hrvatski pravopis Školske knjige, ali je hrvatska emigracija napravila njegov reprint

24.11.2022.
u 16:00

Hrvatska emigracija u Londonu napravila je reprint spaljenog pravopisa, pa se otada Hrvatski pravopis autora Stjepana Babića, Božidara Finke i Milana Moguša popularno zove Londonac.

Komentara 28

DU
Deleted user
16:31 24.11.2022.

To je za ljevicare u Hrvatskoj doba ponosa i slave, a devedesete su im godine mraka. Tudjman im je bio autokrat, a tito je "imao svoje mane" ali bio je cijenjeni politicar. To sto je njegov rezim ostavio oko 1.500 masovnih grobnica gdje leze Hrvati je mana, sitna slabost. I jos zale za njim i tim vremenima.

ŠO
šolman
16:37 24.11.2022.

Ma neeeee, nemoguće, nisu komunisti spaljivali knjige niti progonili hrvatski jezik. Nažalost dobrim dijelom su uspjeli u svojim namjerama jer je dugotrajna uporaba srpskih jezičnih rješenja (nametana kroz dvije Jugoslavije) dovela do toga da većina ljudi smatra je da je jezično nasilje napravljeno devedesetih, kad su za jedno kratko vrijeme jezikoslovci i vlasti, uz stanovite nespretnosti, hrvatski jezik pokušali vratiti njegovim korijenima. Ismijani su, poniženi,a a tako se prema njima i hrvatskom jeziku odnosimo i danas. Naše elite vole srbohrvaštinu.

SP
Sparks18
16:48 24.11.2022.

Slažem se, u glazbi samo da dakanje: da napravim, da te ne volim, ne mogu da te vidim i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?