Naslovnica Vijesti Hrvatska

Od Dalmacije žele napraviti hrvatsku Floridu

Govoreći o referendumu o golfu na Srđu, dr. Nikica Gabrić istaknuo je da to nije pitanje Dubrovnika, već hrvatskog prosperiteta
27. travnja 2013. u 19:40 0 komentara 2 prikaza
Nikica Gabrić (1)
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Svim su vlastima puna usta Dalmacije, ali ona zaostaje za neatraktivnijom konkurencijom. Današnja vlast je poštena, legitimna i ima dobre namjere, ali nesposobna. Oporba je bolja od one prije, ali se bavi samo sobom. Društvo ne može ići naprijed bez hrabrih ljudi koji se ne boje misliti – rekao je dr. Nikica Gabrić otvarajući prvi regionalni Nacionalni forum “Dalmacija 2013.” u Splitu. Cilj im je preporod i transformacija Dalmacije u hrvatsku Floridu – atraktivnu destinaciju s cjelogodišnjim poslovanjem.

Gabrić je naglasio kako smo ponosni što ulazimo u EU, ali se nismo pripremili. Da bismo bili konkurentni i iskoristili 14 milijardi nama namijenjenih eura, moramo imati ideje i projekte. Spomenuo je i pelješki most usporedivši ga s Golden Gateom u San Franciscu, a komentirao je i referendum o golfu na Srđu. – Nije pitanje Dubrovnika, već hrvatskog prosperiteta. Takva vrsta demokracije dovest će nas do blokade u kojoj lokalni i pojedinačni interes koče napredak cijele Hrvatske – rekao je Gabrić. Usprotivio se prodaji hrvatskih nacionalnih resursa. Zanimljiva je i njegova izjava kako 40 milijardi kuna duga nije neki problem. – To tvrde kako bi nas držali u strahu da nemamo budućnost – tvrdi.

Srećko Favro usporedio je u svojoj raspravi Dalmaciju s nebrušenim dijamantom nautičkog turizma napominjući kako Hrvatska nedovoljno iskorištava te potencijale.

>> Gabrićeva opcija: Nacionalni forum postat će stranka

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.