Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Manager

Obrana osmorice podravkaša: Imamo novi dokaz

podravkaši
Tomislav Miletić/PIXSELL
17.01.2011.
u 19:30

Optužno vijeće odbilo je zahtjev za ponavljanjem financijsko-knjigovodstvenog vještačenja spisa koji ima više od 40 tisuća stranica

Obrana osmorice podravkaša, na čelu s bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, optuženih za malverzacije dionicama koprivničke prehrambene tvrtke “teške” 401 milijun kuna, optužnom vijeću zagrebačkoga Županijskog suda predočila je ugovor iz kojeg, tvrde, proizlazi da je Podravki prijetilo Rieber & Sonovo neprijateljsko preuzimanje.

USKOK nema dokument

Tim je dokumentom, navodi obrana, Rieber & Son ovlastio CAIB da provede neprijateljsko preuzimanje koprivničke kompanije, o čemu je, tvrde, bio obaviješten Nadzorni odbor Podravke. Iako tvrde da su spomenuti dokument 5. siječnja dostavili tužiteljstvu, USKOK odbacuje njihove navode, a optužno vijeće odbilo je raspravljati o novom dokazu tvrdeći da nije mjerodavno.

Inače, iz iskaza odgovornih u Rieber & Sonu i svjedoka iz CAIB-a, navodi se u optužnici, proizlazi da nije bila riječ o neprijateljskom preuzimanju jer su o namjerama da kupe 20, odnosno maksimalno 24,9 posto dionica obavijestili upravu Podravke i predstavnika Vlade. Miroslav Vitković, sadašnji predsjednik Podravkine uprave, objasnio je pak, piše u optužnici, da se kupnja 10,64 posto dionica, što su Podravkini menadžeri realizirali, ne može smatrati obranom od neprijateljskog preuzimanja jer se njome dobiva samo predstavnik u Nadzornom odboru, a na tržištu ostaje još 60 posto dionica.

Optužno je vijeće također odbilo zahtjev obrane za ponavljanjem knjigovodstveno-financijskog vještačenja spisa od 40 tisuća stranica. Prije su, naime, tvrdili da je ovu radnju trebalo još jednom ponoviti, ali i da je u vještačenju, zbog njegove kompleksnosti, trebao sudjelovati tim od više stručnjaka. Također su odbijene tvrdnje obrane kako USKOK do uhićenja Damira Polančeca nije bio nadležan za provođenje istrage.

Sjednica drugi tjedan

Optužno vijeće nije ni potvrdilo utemeljenost USKOK-ove optužnice, a očekuje se da bi se o podignutom optužnom aktu trebalo izjasniti 24. siječnja, za kada je sazvana sjednica vijeća. Potvrdi li se tada optužnica, u tom bi trenutku započelo pravo formiranje sudskog spisa o malverzacijama dionicama Podravke.

Komentara 4

MA
maksma
23:00 17.01.2011.

Oni imaju novi dokaz , da su iz straha od \"neprijateljskog\" preuzimanja , oštetili tvrtku za 400 milijuna kuna.Ak su bili toliko u strahu bolje da su si žile izrezali. Pa ovo je stvarno idiotizam. Podravka nije nikad imala većeg neprijatelja od tih lopova. Treba im sve uzeti da se nadoknadi šteta koju su napravili, a ove gluposti izmišljaju odvjetnici ( čitaj . najveći muljatori u ovoj državi). Mogu oni donosit ne znam kakve dokumente , ali love nema . Nek oni lijepo vrate lovu , a dokumente nek si ostave doma ili daju svojim đavoljim odvjetnicima.

VU
vulgaris
02:56 18.01.2011.

Dok su oni je \"prijateljski\" preuzimali nisu nam prodavali priču o neprijateljskom preuzimanju. Umjesto da su se odmah obratili javnosti i rekli što se Podravci sprema, oni su to pokušali samozatajno riješit. Bljuuuuuuuuuuv

AU
austria
06:53 18.01.2011.

Ovi lopovi su se brinuli o neprijateljskom preuzimanju Podravke? Isto kak je i Rončević nabavljao kamione da uđemo u NATO. Veleizdajnici i lopovi. Hitno procesuirati i oduzeti imovinu, naravno i obitelji ako ne dokazu od kud im.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije