Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presica

Obnovite kotlovnice i izolirajte zgrade umjesto poskupljenja

radijator
Arhiva Večernjeg lista
25.03.2011.
u 12:47

Varaždinski SDP poručio da će glasovati protiv odluke o poskupljenju grijanja preko kotlovnice koju traži tvrtka Grijanje d.o.o.

- Poskupljenje grijanja u Varaždinu udar je na najosjetljiviju skupinu građana. Pa kruh i mlijeko su već gotovo luksuz – izjavila je liječnica Maja Horvat, nova predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Varaždin, na presici stranke.

Vjeran Radelić, predsjednik varaždinskog SDP-a, dodao je da klub vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću neće glasati za povećanje cijene grijanja, koju traži tvrtka Grijanje, tvrtka kćer Termoplina.

- Postavlja se pitanje zašto smo uopće osnovali tvrtku Grijanje d.o.o. s osnivačkim kapitalom od 20 tisuća kuna. Zašto se ovom djelatnošću više ne bavi Termoplin? U Grijanju je prema podacima iz 2009. godine prosječna bruto plaća iznosila više od 12 tisuća kuna. Ukupni troškovi osoblja bili su veći od 1,5 milijuna kuna. Više od 200 tisuća kuna utrošeno je na dnevnice, službena putovanja, jubilarne nagrade i slične izdatke. Upada u oči velika zadržana dobit Termoplina. Zašto se iz godine u godinu akumulira dobit u poduzeću u kojem je Grad većinski vlasnik, a istodobno se grad zadužuje da bi financirao tekuće projekte – izjavio je Radelić i od čelnika grada zatražio da gradskim vijećnicima predstave godišnja izvješća Grijanja i Termoplina. Umjesto povećanja grijanja predložio je modernizaciju kotlovnica i bolju toplinsku izolaciju zgrada. Kotlovnice su, kaže, stare i 40 godina.

- Grijanje je u Varaždinu nekvalitetno, ljudi koriste grijalice – dodao je i Josip Hehet, predsjednik kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću.

Ključne riječi

Komentara 4

LA
las35vegas
13:08 25.03.2011.

koji komunisticki idioti, pa sto bu to napravio idioti sasavi, najprije su komunisti izmislili taj \"radnicki stambeni fond\" svi u hrvatskoj su placali a samo 25% ih je dobilo stan ili svaki cetvrti, onda su komunisti prodali te stanove za nista odnosno za maksimalno 3-10000 dm NA 20 GODINA, SAD SE OPET TI IDIOTI BUNE I VELE NEK SI IZOLIRAJU ZGRADE-KO MAMLAZI KOMUNISTICKI KO?????????????????

IV
Ivekivek
22:53 25.03.2011.

Zbog čega uopće grad raspravlja o troškovima grijanaj u privatnim stambenim objektima? Zbog čega nitko ne raspravlja o troškovima grijanja u mojoj kući?

BO
boomerang83
05:07 26.03.2011.

Pišite drugu titu. Kaje komunjare nema đabe???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije