Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
proljetni sajam

Novi koalicijski partneri HSLS i HSS susreli se u Gudovcu

darinko kosor,branko hrg (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/14
24.03.2012.
u 18:55

Darinko Kosor i Branko Hrg se u Gudovcu kratko sastali i potvrdili sutrašnje potpisivanje koalicijskog sporazuma, zasad samo na području Grada Zagreba

Najveća poljoprivredna manifestacija, Proljetni sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništa u Gudovcu pokraj Bjelovara, i u svom je 15. izdanju uz bogatu ponudu poljoprivredne mehanizacije, opreme i strojeva, sjemenske robe i repromaterijala ponudio i pravu reviju političara.

Sajamskim prostorom u podnevnim satima danas se tako prošetalo stranačko vodstvo HSLS-a na čelu s predsjednikom Darinkom Kosorom. Slučajno ili ne samo sat nakon njih u Gudovac je stiglo i čelništvo HSS-a predvođeno predsjednikom Brankom Hrgom. Posjetitelji gudovačkog sajma tako su svjedočili i susretu novih koalicijskih partnera.

Potpisivanje na Trgu bana Jelačića

Naime, HSLS i HSS, kako nam su nam potvrdili njihovi predsjednici, sutra će na Tgu bana Jelačića potpisati koalicijski sporazum ali samo za Grad Zagreb. U pitanju je, kažu, pragmatična koalicija u kojoj su obje stranke pronašle svoj interes a koji bi u konačnici, nadaju se, trebao biti na dobrobit velike većine Zagrebčana, jer će se suradnjom dviju stranaka napokon formirati prava oporba u Gradu Zagrebu.

- Sporazumom koji ćemo sutra potpisati predviđeno je da će HSLS dati kandidata za gradonačelnika, a tko će to biti odlučit ćemo za šest mjeseci jer prerano je da se izlazi s imenima - kazao je šef liberala Darinko Kosor dodajući da se sporazum zasad neće proširiti i na druge dijelove Hrvatske nego da ta suradnja ostaje samo na području Grada Zagreba.

- Mi smo liberali i kod nas svaka županijska organizacija ima pravo samostalno odlučivati s kim će surađivati i s kim će ići na izbore - istakao je Kosor potvrđujući da u bjelovarskoj županiji koalicije između te dvije stranke sigurno neće biti.

Hladan stisak ruke

- Naša suradnja s HSLS-om u Gradu Zagrebu je traženje alternativnog puta jer tamo je trenutačno stanje takvo da se ne zna za koga bi se ljudi mogli odlučiti - kazao je Branko Hrg komentirajući neočekivani koalicijski sporazum.

Dolaskom u Gudovac predsjednik HSS-a nije mogao izbjeći ni pitanje saborskog mandata Damira Bajsa s kojim se susreo, ali sudeći prema stisku ruke odnosi su i više nego hladni. Hrg je novinarima ponovio već poznati stav stranke da u Saboru umjesto Friščića treba sjediti on kao predsjednik HSS-a a ne Damir Bajs.

- Još nismo razriješili taj problem, no uskoro ćemo razgovarati s gospodinom Friščićem koji se oporavlja od manje operacije, možda će u Saboru biti on, vidjet ćemo - kazao je Hrg.

Sam Bajs još ranije je kazao da po tom pitanju nema što komentirati napominjući da je prisegnuo u skladu s zakonom te da je on saborski zastupnik kojem mandat traje četiri godine. Na sajamskom prostoru viđen je i Božidar Pankretić, no u kakvoj je misiji bio nažalost nismo uspjeli doznati.

Komentara 5

YO
yocko
21:15 24.03.2012.

Hrg je došao u Gudovac tražiti kandidate za svoju vladu 100%..

SL
slavonec
23:38 24.03.2012.

jovo ti si stvarno bedak još se nisi opametio,pusti čovjeka pa vidiš li da odlično započinje podizanje HSS-a.bre jovo što si ljubomoran imaš ti svog i njega drži nisko.

YO
yocko
09:35 25.03.2012.

Slavonec ti da si radišan ili bar da si poljoprivrednik nebi došao u KŽ.nego bi ostao bre u Slavoniji,ali su te od tamo potjerali pa si se ovdje sklonio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije