Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
costa concordia

Nove optužbe protiv šefova brodarske tvrtke Costa Crociere

costa concordia, brodolom
AFP/PIXSELL
23.02.2012.
u 10:10

Riječ o trojici šefova tvrtke Costa Crociere i četvorici časnika koji su se nalazili na Costa Concordiji.

Tužiteljstvo u Grossetu pokrenulo je postupak protiv još sedam osoba iz brodarske kompanije Costa Crociere zbog brodoloma Costa Concordije koji se dogodio 13. siječnja ove godine pokraj otoka Giglija u Tirenskom moru. Zapravo je riječ o trojici šefova tvrtke Costa Crociere i četvorici časnika koji su se nalazili na brodu.

Spasioci su jučer otkrili još osam leševa putnika u brodi koji se nalazi bočno polegnut na podmorsku hrid. Među njima je i tijelo petogodišnje djevojčice Dayane Arlotti, koja je vođena među nestalima zajedno s ocem Williamom Arlottijem. Četiri su tijela izvučena, a za ostala četiri trebat će još vremena. Sada ima 25 poginulih osoba i traga se za još sedam od 4234 putnika i članova posade, koliko ih je bilo na Costa Concordiji.

Pod istragom su Roberto Ferrarini, šef kriznog stožera tvrtke Costa Crociere, Manfred Ursprunger, izvršni zamjenik direktora flote, Paolo Parodi, nadzornik flote, te časnici koji su bili na brodu – Andrea Bongiovanni, Roberto Bosio, Silvia Coronica i Salvatore Ursino. Pod istragom su već bili zapovjednik broda Francesco Schettino i njegov zamjenik na palubi Ciro Ambrosio. Sada je, dakle, pod istragom ukupno devet osoba koje bi mogle biti optužene za masovno ubojstvo iz nehaja, brodolom i zatajivanje brodoloma pred pomorskim vlastima kao što su lučke kapetanije.

Komentara 1

Avatar commentator
commentator
16:56 23.02.2012.

Tužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije