Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. po redu izbor

Nominiranje kandidata za nagradu Večernjakova domovnica završava 20. siječnja

Hrvatska zajednica Rumunjska
Foto: Hrvatska zajednica Rumunjska
1/2
06.01.2023.
u 08:58

Čitatelji Večernjeg lista i Fenix-magazina nominiraju kandidate za koje smatraju kako su svojim radom i djelovanjem u zemljama kojima žive doprinijeli i promociji svoje domovine

Još je desetak dana ostalo do isteka nominacija za 17. po redu Večernjakov izbor najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla za nagradu Večernjakova domovnica 2023. godine. Nominiranje kandidata započelo je 20. prosinca prošle godine, a završit će 20. siječnja ove godine.

Prema dosadašnjim pristiglim nominacijama na e-mail adrese Večernjeg lista i Fenix-magazin.de, i ove je godine razvidno veliko zanimanje za Večernjakov izbor u kojem se dodjeljuje najprestižnija hrvatska iseljenička nagrada kojom se nagrađuju najuspješniji hrvatski iseljenici, hrvatske udruge, zajednice i klubovi. 

Očekivano, velik broj nominacija za hrvatske udruge, sportaše, glazbenike, glumce... dosad je stigao za kandidate iz Njemačke, Švicarske i Austrije, zemalja u kojima žive najveće hrvatske iseljeničke zajednice. Zanimljivo je kao je nekoliko nominacija stiglo iz Italije, Belgije, Irske, … a ove godine po prvi put iz Srbije i Rumunjske odakle Hrvati nominiraju svoje kandidate s tog područja.

Iz Italije znatan broj nominacija stigao za Hrvatsko-talijanski mozaik Rim, iz Rumunjske nominirana je Zajednica Hrvata u Rumunjskoj, iz Srbije je nominirana Hrvatska likovna udruga CroArt Subotica.

Čitatelji Večernjeg lista i Fenix-magazina nominiraju kandidate za koje smatraju kako su svojim radom i djelovanjem u zemljama kojima žive doprinijeli i promociji svoje domovine.

Podsjetimo kako prijedloge za nominacije kandidata za Večernjakovu hrvatsku domovinsku nagradu (njem. Kroatischer Heimatpreis) u iseljeništvu mogu slati predstavnici iseljeničkih udruga, klubova, zajednica…, ali i pojedinci koji žive izvan granica domovine. Uz prijedlog za nominaciju potrebno je napisati i kraće obrazloženje (najviše 2.000 znakova) u kojem će u kratkim crtama biti sažeti najvažniji uspjesi ostvareni u prošloj godini onoga koga se nominira.

Ponavljamo kako je predlaganje kandidata za Večernjakovu nagradu moguće je slati do 20. siječnja, nakon čega će biti objavljena imena nominiranih koji su prošli „filter“ izbornog žirija.

Prijedloge za nominacije s kraćim obrazloženjem treba poslati najkasnije na mail adresu organizatora Večernjeg lista: javi@vecernji.net ili na redakcijski mail suorganizatora izbora portal Fenix-magazina čija je mail adresa: fenix@fenix-magazin.com

Kakao smo već ranije pisali, ovogodišnji 17. po redu Večernjakov iseljenički izbor održat će se u subotu, 04. ožujka 2022. godine u njemačkom Bad Homburgu, gradu prijatelju Dubrovnika.

Kao i prethodnih godina, i ovogodišnji Večernjakov izbor održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Uključite se u izbor i svojim prijedlozima pomozite da izaberemo najpopularnije i najuspješnije hrvatske iseljenike u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakle.

VIDEO Najbolji grad za život je u našem susjedstvu: Provjerite i zašto je dospio na vrh

Komentara 1

HO
Homophob
11:21 06.01.2023.

Na fotografiji HINA u Hartija sugeriraju lepi sastav od Krčmare nedaleko Donja Kursumlija zapadno od Nis!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije