Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao iz budućnosti

Njihovi stručnjaci pomažu pri izradi našeg kurikuluma: Evo kako izgledaju škole u Finskoj

03.10.2018.
u 21:59

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj boravi u Finskoj, a na Facebooku objavljuje zanimljive činjenice o školstvu u toj skandinavskoj zemlji

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj boravi u Finskoj, a na Facebooku objavljuje zanimljive činjenice o školstvu u toj skandinavskoj zemlji.

Finski stručnjaci koji su radili na tamošnjoj kurikularnoj reformi pomažu našim stručnjacima u izradi iste pa je zbog toga pomoćnica ministrice u posjetu Finskoj.

Fotografije učionica u finskim školama koje je objavila na Facebooku oduševile su njezine pratitelje na društvenim mrežama, no mnogi su se i zapitali kada će Hrvatske škole izgledati tako.

– Finski učenici u srednjoj školi sami slažu raspored i biraju kod koga će pohađati nastavu, primjerice matematiku – otkrila je Lidija Kralj.

Objavila je i fotografiju jednog školskog ručka koji je besplatan u svim školama.

Komentara 7

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
23:46 03.10.2018.

Da je ovo kod nes , bilo bi ih puno kojima to nebi odgovaralo . Mi smo čudan narod , nekaj bi al kaj god napraviš nije dobro !

FA
fajlpz
07:10 04.10.2018.

Bit ce to kod nas kad na vrbi todi banana. Naši bi učenici to odmah išarali a takav ručak bi naši roditelji nazvali za zečeve jer nema kobadica. Koja glupost Finski model na Balkanu dobro došlo ministrici da malo ode iz ove vukojebine.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
22:27 03.10.2018.

Moram pohvaliti jedan dobar potez ministrice Divjak koja je uvela od ove god. plaćanje fakultetima 6.000 kn po glavi STEM studenta, a 4.500 za filozofe. Nadam se da će se to još mijenjati u korist STEM studiranja jer je dostaa bilo proizvodnje razno raznih aktivista za nevladine udruge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije