Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zid šutnje

'Nitko ne želi reći tko će sanirati štetu na autu kojeg je uništio zid'

Vukovarcu je automobil potpuno uništen nakon što se na njega srušio zid
Branimir Bradarić
30.07.2013.
u 21:28

Iz Grada kažu da oni nisu nadležni, niti ne žele razgovarati sa mnom, ogorčeno će 43-godišnji Vukovarac čiji je auto uništen

Ni dva mjeseca od dana kad mu je uslijed urušavanja potpornog zida totalno uništen automobil rover 45 Vukovarac Igor Ninić (43) nema informacija iz vukovarke gradske uprave kako će biti riješen njegov slučaj.

Želi normalan život

Govoreći o uništenom vozilu kaže da je očekivao da će grad brzo riješiti pitanje odštete, posebno kada se zna da se ne radi o velikom novcu. Naime, prema oglasima takav automobil iz 2000. na tržištu vrijedi do 3000 eura.

– Nažalost, sva moja nadanja ispostavila su se naivnim. Iz gradske uprave su mi rekli da ne znaju čije je to zemljište, da nisu nadležni i da će poslati geodete da sve izmjere i utvrde. Iz gradske tvrtke Komunalac, koja uređuje groblje koje je iznad, kažu da nemaju novca. To ih ipak nije spriječilo da pokupe svu ciglu i odnesu kamionima, kaže Ninić.

Epilog svega je da će slučaj vjerojatno završiti na sudu.

– Nisam se uopće niti nadao da ovaj problem može tako završiti. Plaćam redovito sve račune, komunalnu naknadu i sve drugo pa valjda mi se onda može garantirati normalan život. Kako stvari stoje izgleda da ne može, ogorčen je Ninić, dodajući i da ga smeta što u Gradu nikad nitko nema vremena, pa gotovo da nema s kim razgovarati.

Kao da ih nije briga

Kaže da ga nikad nitko nije nazvao da pita kako je i kako mogu pomoći, da pokažu barem nekakav interes.

– Sve i dalje stoji. Ostaci zida će sigurno pasti, pitanje je dana. Ni to nikoga ne brine jer nisu došli sanirati. Zaboravlja se i da ovdje žive ljudi. I kuća u kojoj živim na nekoliko metara je od zida, kaže Ninić.

U Gradu kažu da je slučaj za njih jasan i da će pravorijek na kraju morati dati sud.

– Taj zid nije gradski. Uostalom, prilikom izgradnje potpornih zidova Grad uvijek traži suglasnosti za njihovu izgradnju. Ići ćemo na sud i na kraju postupiti kako sud odredi. To je jedini način, rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo.

>> Zbog obilnih kiša urušio se zid i potpuno uništio automobil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije