Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paljenje zastave

Nikolić poslao pismo Grabar-Kitarović, Pusić razgovarala s Dačićem

Pusić Grabar Kitarović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
02.04.2015.
u 21:45

"Državni vrh Srbije gnuša se svakog omalovažavanja simbola bilo koje države i naroda", napisao je Nikolić Kolindi Grabar-Kitarović

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić preko svoga savjetnika Ivana Mrkića poslao je poruku hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović u kojoj je naveo da je čin spaljivanja zastave Hrvatske za svaku osudu, piše B92.

Srpski predsjednik ističe i kako će protiv počinitelja biti poduzete sve zakonski predviđene mjere. Podsjetimo, jučer je u Beogradu hrvatsku zastavu zapalio haaški osumnjičenik za ratne zločine Vojislav Šešelj. "Državni vrh Srbije gnuša se svakog omalovažavanja simbola bilo koje države i naroda. Vjerujem da ćete razumjeti da iza ovakvih incidentnih pojava ne stoji ozbiljna politika bilo koga, a kamoli vodstva Srbije", piše u Nikolićevoj poruci Kolindi Grabar-Kitarović. Prema navodima beogradskih medija, na Nikolićevu poruku je odgovorio savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović Dario Mihelin. Napisao je da se predsjednica srdačno zahvaljuje i raduje se suradnji.

Pusić telefonski razgovarala s Dačićem

S druge strane, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić telefonski je razgovarala sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem, izvijestili su iz Ministarstva. Naglašavaju da se razgovaralo o "odnosima dviju zemalja, nakon napetosti koje su izazvale uvredljive izjave srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina i paljenje hrvatske zastave u Beogradu u režiji haaškog optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja". "Ministri su naglasili kako će nastaviti raditi na normalnim međususjedskim odnosima", zaključuju u priopćenju iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

U priopćenju koje je objavilo srpsko Ministarstvo vanjskih poslova stoji kako su se ministri složili da "ovakvi incidenti ne smiju ugroziti obostranu želju za unaprjeđenje odnosa te da treba raditi na normalizaciji situacije u interesu budućnosti dvije države i cijele regije". "Zajednički cilj Srbije i Hrvatske mora biti takav da putem dijaloga rješavaju sva otvorena pitanja iz prošlosti i definiraju zajedničke interese i projekte za budućnost".  

Pusić je kazala Dačiću da će se hrvatski veleposlanik vratiti u Beograd 7. travnja.

>>Šešelj: Jednog dana ću u Hrvatsku doći naoružan, na tenku

>>'Srbija neće slati nikakve iritirajuće poruke nikome u regiji'

>>Pusić i Ostojić osudili izjave iz Srbije: Takva retorika šteti! Svaki političar mora paziti što govori!

Komentara 68

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
21:49 02.04.2015.

A gdje su dežurni komentatori?! Puhovski, Pupovac, ...Bilo bi normalno prvo čuti Pupovca, te one koji svoj strah od guja žele prenijeti na cijelu državu. Pusićka priča o Šešelju kao da je on zapalio neku regionalnu nepostojeću zastavu, a ne hrvatsku.

Avatar majkomila22
majkomila22
21:30 02.04.2015.

Pusićka razmjenjuje sms-ove putem whatsapp-a..

GA
galaxsor
21:55 02.04.2015.

Blokada i sankcije Srbiji, pa što si oni umišljaju tko su oni???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije