Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Markić:

'Nijedna buduća vlada neće moći legalizirati istospolne brakove'

Markić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
02.12.2013.
u 11:09

– Ovo je bila reakcija na pokušaje i najave trenutačne vlade da će promijeniti definiciju braka kao zajednicu muškarca i žene – kazala je Markić

Prvo lice građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić kazala je da je zadovoljna rezultatima referenduma o unošenju definicije braka kao životne zajednice muškarca i žene na kojem je 65 posto građana reklo da je za tu odluku.

– Zadovoljna sam što odsad nijedna buduća vlada neće moći legalizirati istospolne brakove – kazala je Markić, piše Reuters. Markić je kazala da "smo uspjeli održati prvi građanski referendum u Hrvatskoj".

Nema načina da izbjegnu unošenje ove definicije u Ustav

– Birači su odlučili da žele da Ustav, kao najviši pravni akt u Hrvatskoj, štiti baš brak kao zajednicu žene i muškarca – kazala je Markić. Objasnila je da su referendumom željeli spriječiti bilo koju buduću vladu da redefinira brak bez novog referenduma.

– Ovo je bila reakcija na pokušaje i najave trenutačne vlade da će promijeniti definiciju braka kao zajednicu muškarca i žene – kazala je Markić i dodala da vlada ne može više spriječiti unošenje definicije braka u Ustav, nakon što su tako odlučili građani na referendumu. – Nema načina da izbjegnu unošenje ove definicije u Ustav – kazala je Markić.

>>Konzervativci pokazali zube Milanoviću, ali najviše je ugrožen Karamarko

>>Konačni rezultat: ZA 65,87 posto, PROTIV 33,51 posto

Komentara 130

ZB
zbuniceva
11:23 02.12.2013.

E ovo je krasno, čitamo o pobjednicima prvog nezavisnog referenduma u Republici hrvatskoj iz stranih medija jer domaći su svi solidarni da se o porazu vladajućih nesmije pisati. Nisam mislio da se bude vratilo medijsko stanje iz bivše nam državeave ali kaj je tu je. Opet se bude slušao radio Luxemburg, BBC, Reuters i AlJazera za važnije poraze domaće politike. A na to smo i navikli, narodni običaji teško odumiru.

Avatar Vukovar.1991
Vukovar.1991
11:37 02.12.2013.

A kad je Partija razdvojila lokalne i EU izbore kako bi pokušala ostvariti što bolji rezultat, tada budžetskim "dušebrižnicima" nije smetao dodatni bespotrebni trošak od 70 mil kn. Na žalost, komunizam je nekim ljudima toliko isprao mozak da za njih više spasa nema.

SJ
Sve je uzalud
11:43 02.12.2013.

..........ovaj referendum je pokazao koliko joj je stalo ovoj vlasti do 90 % katolika kojima brak barem nešto znači.....kako poslije ovoga naprijed.Prije su rekli hop nego skočili.......kako nastaviti dalje dijalog.....halo gđo Pusić..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije