Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protivi se dvodržavnom rješenju

Netanyahu kritizira europske zemlje: 'Priznanje Palestine je nagrada za terorizam'

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Netanyahu addresses a joint meeting of the U.S. Congress at the Capitol in Washington
Foto: Joshua Roberts/REUTERS
1/3
22.05.2024.
u 22:32

Netanyahu se protivi rješenju s dvije države, kao i palestinski islamistički pokret Hamas koji ne priznaje Izrael

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kritizirao je namjeru Norveške, Irske i Španjolske da priznaju neovisnu palestinsku državu. "Namjera nekoliko europskih zemalja da priznaju palestinsku državu je nagrada za terorizam", rekao je Netanyahu u srijedu.

Izraelski premijer tvrdi da 80 posto Palestinaca na Zapadnoj obali podržava masakr izveden 7. listopada. "Tom se zlu ne može dati država. To bi bila teroristička država, a mi na to nećemo pristati", naglasio je.

Dodao je da "nagrađivanje terorizma neće donijeti mir" te da to Izrael neće spriječiti da poraze Hamas. Dvodržavno rješenje izraelsko-palestinskog sukoba predviđa neovisnu palestinsku državu koja mirno postoji rame uz rame s Izraelom.

Netanyahu se protivi rješenju s dvije države, kao i palestinski islamistički pokret Hamas koji ne priznaje Izrael.

GALERIJA Međunarodni sud u Haagu traži uhićenje izraelskog premijera Netanyahua i vođe Hamasa Sinwara

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Netanyahu addresses a joint meeting of the U.S. Congress at the Capitol in Washington
1/8

Komentara 1

KI
kingtom
12:57 23.05.2024.

Što reći o Palestini, EU im izgradi vodovod a ovi vade cijevi i pretvaraju ih u rakete. I takvu državu treba priznati? Stvarno? Bojim se da je Izrael u pravu i da EU nema doticaj sa realnošću. Palestince ne želi niti jedna muslimanska država u okruženju. Hamas je taj koji ubija svoje žene i djecu jer ne želi položiti oružje već se skriva iza njih. To je realnost i to je Palestina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije