Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Savudrijski ribar ulovio morskog psa dugog 8 metara: Uočio sam nešto neobično veliko

Ribari su ustanovili da se radi o morskom psu od oko 8 metara dužine i nešto manje od dvije tone težine
03. ožujka 2019. u 10:31 7 komentara 6579 prikaza
Foto: Facebook

Jedan savudrijski ribar imao je neobičan ulov.  edan savudrijski ribar imao je neobičan ulov. On je, naime, u svoju ribarsku mrežu uspio uloviti morskog psa, objavio je na Facebooku Istramet.

U petak predvečer bacio sam u more, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, 60 metara od obale tri mreže, ispričao je ribar Ivan Pavelić iz Savudrije za Ipress

Medvjedić Ima tek mjesec i pol VIDEO Medvjedić nađen na cesti kod Vrbovskog stigao u ZOO, zove se Matija

- U subotu ujutro našao sam samo dvije mreže i već su me 'pritisnule' zločeste misli o sudbini treće mreže. Kružeći s barkom površinom mora na mjestu gdje sam bacio treću mrežu, uočio sam ispod površine mora sinjal mreže i nešto neobično veliko. Pokušavajući sidrom izvući mrežu shvatio sam da je u mreži velika riba pa sam u pomoć pozvao Morena Očišća i Vedrana Vižentina koji su mi pomogli da sa dvije brodice dovučemo 'ulov' do savudrijske luke - kazao je.

Kada je ulov u mreži dovučen u Savudrijsku luku ribari su ustanovili da se radi o morskom psu od oko 8 metara dužine i nešto manje od dvije tone težine.

ZRAKOPLOV U PROBLEMIMA VIDEO Nije mogao vjerovati što snima: 'Čovječe, vidiš li ti to?'

Prema riječima Pavelića morski pas, po svemu sudeći 'planktonac', bio je umotan u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje pa je na površinu izvučen tek njegov rep koji je, prema procjeni ribara, bio širok oko dva metra a što je odgovaralo njegovoj dužini i težini.

Morskog psa dovukli su u subotu u savudrijsku luku, a nakon višesatnih nastojanja ribari Jasmin Kocijančić i Michael Latin su morskog psa uspjeli izvući.

VIDEO Medvjedić Matija stigao u ZOO

 

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta