Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đakovština

Nestalo žito: Matiću i Gašparu protvor produljen za dva mjeseca

privođenje mije matića
Davor Javorović/PIXSELL
10.03.2010.
u 09:04

Matića i Gašpara tereti se da su žito preradili, proizvode prodali, a novac potrošili za poslovanje tvrtke. Šteta se procjenjuje na 22 milijuna kuna.

Bivšem predsjedniku uprave Đakovštine Miji Matiću i članu te uprave Pašku Gašparu, osumnjičenima u tzv. aferi nestanka žita iz silosa Đakovštine, istražni je sudac osječkoga Županijskog suda produljio pritvor za još dva mjeseca, izvijestio je Sud na svojim internetskim stranicama.

Tijekom sljedeća dva mjeseca ispitat će se veći broj svjedoka, koje istražni sudac smatra važnim, a provest će se i sudsko financijsko-knjigovodstveno vještačenje.

Iz silosa Đakovštine lani je "isparilo" 2000 tona pšenice i 1000 tona kukuruza iz državnih robnih zaliha te tisuće tona žita kooperanata, a šteta se procjenjuje na 22 milijuna kuna. Matića i Gašpara tereti se da su žito preradili, proizvode prodali, a novac potrošili za poslovanje tvrtke. Direktora Matića sumnjiči se i da je za poslovanje potrošio 5,8 milijuna kuna, realiziranih u Stanici za tehnički pregled u sklopu Đakovštine.

 

 

Komentara 1

ZH
zhgfrfz
11:46 10.03.2010.

ajd da se kladimo da ih uopće neće osuditi (zastara) ili ako ih osude max 1-1.5g ajmo kose oće kladiti 22 000 000kn za 18mj zatvora znaći milja i kusur mjesečno i ja bih u zatvor tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije