Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nesretni migranti i dalje će biti izloženi pogibelji prilikom ilegalnih ulazaka'

Krijumčari ljudima i lešinari nad ljudskim sudbinama i dalje će im uzimati strahovito velike svote novca, a onda ih izlagati pogibelji opasnom vožnjom i bjegovima od policije, situacijama kakvima u posljednje vrijeme prečesto svjedočimo - stoji u priopćenju
11. lipnja 2019. u 14:46 3 komentara 601 prikaza
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Sindikat policije Hrvatske podržava postavljanje ograde na Graničnom prijelazu Maljevac te najave Ministarstva unutarnjih poslova o postavljanju ograda na graničnim prijelazima Gejkovac i Pašin Potok obznanili su u priopćenju.

Migranti na austrijskoj granici 2015. BOSNA I HERCEGOVINA Crveni križ upozorava: Migranti spavaju na otvorenom i umiru

Navode i da će više fizičkih zapreka za sprečavanje ilegalnih ulazaka u Republiku Hrvatsku olakšati posao preopterećenih policijskih službenika, kojih trenutno nema dovoljno za ispunjavanje svih nužnih zadaća.

Granični prijelaz Maljevac krajem prošle godine bio poprište pokušaja masovnog ilegalnog prelaska granice stranih državljana iz smjera Bosne i Hercegovine, zbog kojeg je na terenu morao biti angažiran veći broj policijskih službenika. Njihov angažman u javnosti je, kako navode, popraćen negativnim medijskim napisima u kojima se tvrdilo da hrvatski policajci priželjkuju fizički obračun s migrantima. 

Migranti u kampu Borići u Bihaću Vratili ih 4653 Slovenska policija niječe da uskraćuje migrantima azil i nasilno ih vraća u Hrvatsku

- Postavljanje ograda na tri spomenuta granična prijelaza riješiti dio problema s ilegalnim migracijama preko hrvatskog teritorija i ispunjavanjem obveza koje je Republika Hrvatska preuzela kao članica Europske unije i država kandidat za ulazak u Schengenski prostor. Nažalost, nesretni migranti i dalje će biti izloženi pogibelji prilikom ilegalnih ulazaka preko neprohodnih područja, vrleti i planinskih lanaca. Krijumčari ljudima i lešinari nad ljudskim sudbinama i dalje će im uzimati strahovito velike svote novca, a onda ih izlagati pogibelji opasnom vožnjom i bjegovima od policije, situacijama kakvima u posljednje vrijeme prečesto svjedočimo.

Prevrnulo se vozilo s migrantima Prometna nesreća S ceste sletjelo vozilo s ilegalnim migrantima

Nažalost, postavljanje ograda na tri granična prijelaza neće riješiti spomenute probleme, niti zaustaviti geopolitičke probleme koji generiraju valove migracije prema zapadnoeuropskim državama. Međutim, odluka Ministarstva unutarnjih poslova o postavljanju ograda korak je u pravom smjeru kada je riječ o smanjivanju pritiska na policijske službenike. Uvijek u nezahvalnom položaju pred javnosti, gdje im se zbog provođenja zakonskih obveza predbacuje nehumanost i neosjetljivost na sudbine migranata, ovako barem imaju potporu u obliku fizičke zapreke - stoji u priopćenju Sindikata policije Hrvatske.

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • ing-12345:

    Da nesretni ilegalni imigranti se ne bi izlagali pogibelji treba na Hrvatsku granicu postaviti bodljikava žicu a iza nje minska polja, koja pak treba čuvati sa mitraljeskim gnijezdima. Pa tada ovim nesretnicima neće pasti na pamet da probaju ući u ... prikaži još! u Hrvatsku i problem riješen.

  • NikoCro:

    Opet nesretni inzinjeri i doktori

  • BuddhaZG:

    A u koju to normalnu zemlju na svijetu možete ilegalno ulaziti i ne očekivati sankcije ? Sam naslov je idiotski, a ove "NOBELOVCE" bi uselio ovakvim pametnjakovičima koji ih brane. I ovaj mjesec, kao i zadnjih nekoliko ustrajno pokazujete kako ... prikaži još! režimsko novinarstvo tone sve dublje i dublje.