Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nema trovanja pasa u Rijeci, ali valja pripaziti u šetnji s ljubimcima

Poduzeće za sanitarnu zaštitu okoliša postavilo je ružičasto-ljubičaste tablete uz pukotine zidova i otvore šahtova, a sve u sklopu redovnog postupka deratizacije koji se inače provodi dva puta godišnje.
28. veljače 2013. u 17:26 1 komentara 10 prikaza
tableta,deratizacija
Foto: Tamara Opačak Klobučar

Nakon zagrebačkih slučajeva trovanja pasa koji su ogorčili vlasnike kućnih ljubimaca, i Riječani su u četvrtak, strahujući da se slično ne događa i u Rijeci, dojavili lokalnom radiju i policiji da su oko podneva u Kumičićevoj ulici, u blizini zgrade na broju 41, nedaleko od šahta, primijetili otrov.

Policija je izašla na teren i utvrdila da je najvjerojatnije riječ o otrovu za štakore, što je potvrdilo i poduzeće za sanitarnu zaštitu okoliša. Njihovi djelatnici u Kumičićevoj su ulici postavili tablete otrova ružičasto-ljubičaste boje uz pukotine zidova i otvore šahtova, a sve u sklopu redovnog postupka deratizacije koji se inače provodi dva puta godišnje.

>>Truju pse diljem grada, što učiniti ako pas pojede otrov?

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Nesalomljiva
    Nesalomljiva:

    Zašto lažu? Svi mi imamo pse nekoliko godina i nikad do sada se nije dogodilo da se naleti na ciklama-tablete!!! Tko zna zašto truju okoliš? Neka objasne narodu kako to da prošle godine nitko nije vidio ni čuo za takve ... prikaži još! tabletice!!! Kako to da ove godine crkavaju psi i u Splitu i u Zagrebu, a evo došlo se i do Rijeke! Mislim da bi se vlasnici pasa trebali organizirati i spriječiti ova trovanja! Novinari bi mogli malo bolje provjeriti o čemu se tu zapravo radi i koji je pravi smisao ovih tableta, kojih nije bilo prošlih godina.