Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iranski ministar:

'Nema potrebe za smaknuće dilera koji je preživio prvo vješanje'

vješala, smrt vješanjem
Thinkstock
23.10.2013.
u 07:26

Visio je na vješalima 12 minuta nakon čega ga je liječnik proglasio mrtvim. No, obitelj je primijetila da još uvijek diše kada je drugog dana došla po njegovo tijelo u mrtvačnicu.

Iranski ministar pravosuđa kazao je da "nema potrebe" da se drugi put stavi na vješala muškarca koji je prvo vješanje preživio, piše BBC.

Odvjetnici traže da čelnik iranskog pravosudnog sustava zaustavi ponovno vješanje nakon što je muškarac pronađen živ u mrtvačnici. Ministar pravosuđa Mostafa Pourmohammadi kazao je da će smaknuće muškarca loše utjecati na imidž Irana u svijetu.

Liječnik ga proglasio mrtvim

Vlada nema izravnu kontrolu nad sudbenom vlašću koja mora odlučiti hoće li biti drugog smaknuća. Osuđeni diler droge (37), u medijima identificiran kao Alireza M., pronađen je živ u mrtvačnici nakon što je obješen u zatvoru u gradu Bojnordu prošlog tjedna.

Visio je na vješalima 12 minuta nakon čega ga je liječnik proglasio mrtvim. No, obitelj je primijetila da još uvijek diše kada je drugog dana došla po njegovo tijelo u mrtvačnicu. Prebačen je u bolnicu, gdje ga čuvaju naoružani čuvari.

Nije poznato kakvo je njegovo zdravstveno stanje, a agencija IRNA je u ponedjeljak izvijestila da je pao u komu. Prošlog tjedna je Amnesty International tražio od Irana da ne ponovni smaknuće. Zatražili su i moratorij na sva smaknuća u toj državi.

>>Preživio vješanje, a kažu da će ga smaknuti čim se malo oporavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije