Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stigma

Ne znaju što bi s Tomušićem, a iz Berka poručuju: Daleko mu kuća!

vlč. tomušić
Davor Javorović/Pixsell
02.01.2012.
u 20:35

Sisački ga je biskup razriješio kada se otkrilo da se skrasio u Pokupskom.

Nakon što je razriješen sa službe u župi u Pokupskom i vraćen u Đakovačko-osječku nadbiskupiju, velečasni Marko Tomušić, poznat po perverznim videouradcima, trenutačno “miruje”.

Zasad izvan službe

Što će s njim, đakovački biskupi, čini se, još ne znaju.

– Tomušić je izvan svećeničke službe, ne obnaša nikakvu dužnost. I tako će biti do daljnjega – kažu u Tiskovnom uredu Đakovačke nadbiskupije, gdje ni prije nisu bili rječiti u slučaju svećenika koji je proljetos sablaznio javnost. Kada će odluka biti donesena, ne znaju jer su biskupi trenutačno na “malom odmoru”. Nakon što su mediji otkrili da se bivši župnik iz Berka skrasio u župi u Pokupskom, sisački ga je biskup Vlado Košić razriješio dužnosti. Tomušića je, objasnili su, “njegov Ordinarij povukao u Đakovačku nadbiskupiju”.

Sve ovo pažljivo prate u Berku. No, ni danas, kao ni kada se tek saznalo da se župnik snimao “odjeven” u sado-mazo odoru, ne žele razgovarati s novinarima. Jedino strahuju da se velečasni ne vrati u njihovu župu. – Samo neka oni njega drže dalje od nas! Daleko mu kuća bila! Vjerovali smo mu, a kada se sve otkrilo, nismo mogli doći k sebi. I danas se pitamo koga smo puštali u kuću, tko nam je radio s djecom – ogorčeni su.

Opravdavali čudne stvari

Nakon ratnih stradanja, takvo što, dodaju, nisu zaslužili. – Vjerovali smo mu. Stvari koje su nam bile čudne opravdavali smo novim vremenima i njegovim godinama – pričaju. Uvijek je, dodaju, bio dotjeran, pazio je na izgled i često posjećivao fitness centar u Vukovaru. Sjećaju se vrelog ljetnog dana kada je selom hodao u bijelim hlačama ispod kojih su se nazirale tange. No, nemaju prigovora na njegovu svećeničku službu. Ipak, kažu da ga se izvan službe rijetko moglo naći u crkvi.

Komentara 48

SC
scary
20:40 02.01.2012.

nek se kani tog poziva, nit je on za crkvu, nit je crkva za njega. valjda mu je to do sad sinulo. samo, teško se uhljebljenja odreći...

PO
podanak
20:54 02.01.2012.

Čitam, pa ne kužim! Kaj je to, za boga miloga, velečasni napravil? Zbog čega bi ga se djeca trebala bojati? Zato kaj po ljetu nosi uske hlače? Pa mu se uz malo mašte nazire pimpek? Pa tko će onda zaštititi djecu od raznih Nives Celzijus koje dižu noge i kad prelaze zebru!

LI
libero
20:40 02.01.2012.

ja sem pak mislil da je taj novi predsjednik sjeverne Koreje........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije