Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE TENZIJE

NATO poručio Rusiji: Putin mora sudjelovati u istrazi o Navaljnom

Vladimir Putin
Foto: POOL New/REUTERS/PIXSELL
05.09.2020.
u 08:20

Stoltenberg nije želio spekulirati o mogućim sankcijama koje bi NATO saveznice koordinirano uvele protiv Rusije

Na jučerašnjem sastanku Sjevernoatlantskog vijeća u Bruxellesu NATO saveznici osudili su napad nervnim otrovom na lidera ruske oporbe Alekseja Navaljnog i pozvali Rusiju da surađuje u istrazi.

- Saveznici NATO-a slažu se da Rusija sada mora odgovoriti na ozbiljna pitanja. Ruska vlada mora u potpunosti surađivati s Organizacijom za zabranu kemijskog oružja (OPCW) u sklopu nepristrane međunarodne istrage - rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u Bruxellesu.

- Svako korištenje kemijskog oružja svjedoči o potpunom nedostatku poštivanja ljudskog života i predstavlja očito kršenje međunarodnog prava - dodao je Stoltenberg, ali nije želio spekulirati o mogućim sankcijama koje bi NATO saveznice koordinirano uvele protiv Rusije.

Njemačka je na sastanku u sjedištu NATO-a informirala saveznike o nalazu njihova specijalističkog laboratorija koji je, prema riječima glavnog tajnika NATO-a, "dokazao izvan svake sumnje da je gospodin Navaljni otrovan vojnim nervnim otrovom iz skupine novičok".

 

Komentara 18

AA
aabbcc
09:48 05.09.2020.

Samo sramote Ruse, jer da su Rusi njega htjeli smaknuti ne bi mu traga ni od pepela bilo.

Avatar zong
zong
09:35 05.09.2020.

Buuuahahahaha... pa dođite ga natjerati vi iz NATO-a.😂😂 Nakon što SAD nisu uspijele prijetnjama i sankcijama njemačku natjerati da prekine sa rusijom izgradnju "Sjevernog toka 2", Putin kao otruje glavnog "njemačkog igrača" u Rusiji, Navaljnog. I šta je Putin time dobio!? Stara igra amera... Jednom kada to američko carstvo propadne i kada sve prljavštine njihove politike izađu na vidjelo, najviše će se njihovi sadašnji saveznici zgražati...

SE
Serdar222
13:34 05.09.2020.

Gospodo iz NATO pakta, svatko tko ima IQ veći od broja cipela uviđa vašu podvalu u ovom slučaju. U političkom smislu Navaljni je minorna pojava, a da su ga se Rusi htjeli riješiti, on bi nestao bez traga. Nije uputnoo dirati u Rusiju, svi koji se pokušali loše su prošli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije